Категорія
Новини
Дата

Hyundai Motor і Kia розраховують збільшити продаж автомобілів на 10% в 2023 році

Південнокорейська компанія Hyundai Motor Co та дочірня компанія Kia Corp прогнозують, що їх сукупні глобальні продажі зростуть майже на 10% у 2023 році, навіть незважаючи на те, що торішні продажі не виправдали очікувань через збої в ланцюжку поставок, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У 2022 році компанії продали 6,85 млн автомобілів, що приблизно на 4% менше їх загальної мети в 7,16 млн, в основному через проблеми, зокрема, нестачу чипів та компонентів.
  • Автовиробники заявили, що планують глобальний продаж у 7,52 млн автомобілів цього року.
  • Аналітики кажуть, що плани продажів двох компаній на цей рік здаються агресивними, але досяжними з огляду на відкладений попит на автомобілі.
  • Водночас есперти Daishin Securities вважають, що економічні перешкоди, такі як високі відсоткові ставки, можуть знизити продаж автомобілів, особливо в другій половині року, коли відкладений попит знизиться.
  • У жовтні Hyundai Motor скоротила план глобального продажу на 2022 рік приблизно на 7% до 4,01 млн автомобілів з 4,32 млн автомобілів.

Контекст

У жовтні минулого року Нyundai Motor Co. розпочав будівництво заводу з виробництва електромобілів (EV) та акумуляторів вартістю $5,54 млрд у США. Найбільший автовиробник Південної Кореї бореться з невизначеністю перспектив продажу електромобілів на своєму головному ринку. Hyundai планує розпочати комерційне виробництво на великому заводі у штаті Джорджія у першій половині 2025 року, річна потужність становитиме 300 000 одиниць.

Тоді ж південнокорейська корпорація Kia заявила, що бачить зростання волатильності в Росії через війну в Україні і в гіршому випадку може повністю закрити свій бізнес. Продаж Kia в Росії впав майже на 65% з початку року до вересня: у країні було поставлено близько 57 000 автомобілів порівняно з падінням продажів у світі на 4,1%. Kia виготовляє автомобілі в Росії на заводі в Санкт-Петербурзі, яким управляє дочірня компанія Hyundai Motor Co. Річна потужність заводу складає 200 000 автомобілів, на ньому працює близько 2200 осіб, згідно з сайтом Hyundai.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні