Категорія
Новини
Дата

Hyundai Motor і Kia розраховують збільшити продаж автомобілів на 10% в 2023 році

1 хв читання

Південнокорейська компанія Hyundai Motor Co та дочірня компанія Kia Corp прогнозують, що їх сукупні глобальні продажі зростуть майже на 10% у 2023 році, навіть незважаючи на те, що торішні продажі не виправдали очікувань через збої в ланцюжку поставок, пише Reuters.

Ключові факти

  • У 2022 році компанії продали 6,85 млн автомобілів, що приблизно на 4% менше їх загальної мети в 7,16 млн, в основному через проблеми, зокрема, нестачу чипів та компонентів.
  • Автовиробники заявили, що планують глобальний продаж у 7,52 млн автомобілів цього року.
  • Аналітики кажуть, що плани продажів двох компаній на цей рік здаються агресивними, але досяжними з огляду на відкладений попит на автомобілі.
  • Водночас есперти Daishin Securities вважають, що економічні перешкоди, такі як високі відсоткові ставки, можуть знизити продаж автомобілів, особливо в другій половині року, коли відкладений попит знизиться.
  • У жовтні Hyundai Motor скоротила план глобального продажу на 2022 рік приблизно на 7% до 4,01 млн автомобілів з 4,32 млн автомобілів.

Контекст

У жовтні минулого року Нyundai Motor Co. розпочав будівництво заводу з виробництва електромобілів (EV) та акумуляторів вартістю $5,54 млрд у США. Найбільший автовиробник Південної Кореї бореться з невизначеністю перспектив продажу електромобілів на своєму головному ринку. Hyundai планує розпочати комерційне виробництво на великому заводі у штаті Джорджія у першій половині 2025 року, річна потужність становитиме 300 000 одиниць.

Тоді ж південнокорейська корпорація Kia заявила, що бачить зростання волатильності в Росії через війну в Україні і в гіршому випадку може повністю закрити свій бізнес. Продаж Kia в Росії впав майже на 65% з початку року до вересня: у країні було поставлено близько 57 000 автомобілів порівняно з падінням продажів у світі на 4,1%. Kia виготовляє автомобілі в Росії на заводі в Санкт-Петербурзі, яким управляє дочірня компанія Hyundai Motor Co. Річна потужність заводу складає 200 000 автомобілів, на ньому працює близько 2200 осіб, згідно з сайтом Hyundai.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні