Категорія
Новини
Дата

Hyundai запустить у США завод з виробництва електромобілів вартістю $5,5 млрд

Hyundai Motor Co. розпочинає будівництво заводу з виробництва електромобілів (EV) та акумуляторів вартістю $5,54 млрд у США. Найбільший автовиробник Південної Кореї бореться з невизначеністю перспектив продажу електромобілів на своєму головному ринку, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Hyundai планує розпочати комерційне виробництво на великому заводі у штаті Джорджія у першій половині 2025 року, річна потужність становитиме 300 000 одиниць.
  • Амбітні плани оголошують на тлі гніву Кореї та Європейського Союзу щодо податкової політики США стосовно електромобілів.
  • Закон про зниження інфляції, підписаний президентом Джо Байденом у серпні, вимагає, щоб електромобілі збиралися в Північній Америці, аби власники мали право на податкові пільги США. Hyundai та її дочірня компанія Kia Corp., а також великі європейські автовиробники були виключені із субсидій США на електромобілі, оскільки вони ще не виробляють там автомобілі. Закон позбавив близько 70% електромобілів права на отримання податкових пільг у розмірі $7500 за автомобіль.
  • Зазначається, що продаж кросовера Hyundai Ioniq 5 у США у вересні впав приблизно на 14% порівняно з попереднім місяцем через новий закон США.
  • Занепокоєння щодо продажу електромобілів Hyundai у США відповідно до нових правил було оголошено, коли компанія повідомляла квартальні результати, що також сприяло падінню її акцій.
  • Байден висловив готовність продовжити переговори з Південною Кореєю щодо недавнього законодавства США, яке відмовляє в субсидіях більшості іноземних виробників електромобілів, заявила раніше цього місяця Південна Корея.
  • Згідно із серпневим законом, лише близько 20 електромобілів мають право на субсидії за новими правилами, серед них моделі від Ford Motor Co. та BMW.

Контекст

Японська Honda Motor і південнокорейська LG Energy Solution мають намір почати будівництво заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у США вартістю $4,4 млрд вже на початку наступного року.

Корпорація Panasonic Holdings, яка є постачальником виробника електромобілів Tesla Inc., веде переговори про будівництво в США додаткового заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів вартістю близько $4 млрд.

General Motors Co. планує побудувати завод із виробництва акумуляторів вартістю $2,6 млрд у Лансінгу, штат Мічиган, спільно з південнокорейським партнером LG Energy Solution Ltd.

Компанія Contemporary Amperex Technology Co., провідний виробник акумуляторів для електромобілів у Китаї, мала намір анонсувати будівництво заводу в Північній Америці вже цього місяця, хоча це оголошення було відкладено після нещодавньої напруженості між США та Китаєм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні