Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск скоротив ще понад 200 працівників Twitter, серед звільнених є і ключові співробітники

Мільярдер Ілон Маск оголосив про чергове скорочення робочих місць у Twitter минулими вихідними, яке торкнулося і засновників невеликих технологічних компаній, які платформа придбала в останні роки. Таким чином компанія продовжує свої зусилля щодо контролю за витратами, пише Financial Times

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами кількох джерел, десятки співробітників були звільнені пізно ввечері в суботу, 25 лютого, в різних командах, включаючи розробників продуктів, деякі з них були повідомлені електронною поштою і заблоковані в системах компанії.
  • Серед звільнених була і Естер Кроуфорд, директор з управління продуктами Twitter, її стартап з відеочату Squad був придбаний платформою у 2020 році. Вона була однією з небагатьох жінок на вершині компанії при Маску, очолюючи її нові прибуткові ініціативи, такі як служба підписки Twitter Blue.
  • Старший менеджер з продуктів Мартін де Куйпер, чий стартап із розсилки новин Revue був куплений Twitter у 2021 році, написав у неділю, 26 лютого, що прокинувся без доступу до систем компанії. 
  • Згідно із даними New York Times, чисельність персоналу у внутрішніх системах скоротилася на понад 200 осіб або ж на 10% штату. Скорочення торкнулися менеджерів з продуктів, фахівців з даних та інженерів, які працювали над машинним навчанням та надійністю сайту, що допомагає підтримувати різні функції Twitter у мережі.
  • Також серед звільнених був Харальдур Торлейфссон, творець дизайн-студії Ueno, яку Twitter придбав у 2021 році.

Контекст

Twitter зазнав значних змін із того часу, як Маск купив компанію в жовтні. Мільярдер звільнив більше половини співробітників Twitter, у результаті чого в компанії залишилося близько 2200 співробітників порівняно з 7500 на момент придбання. 

У грудні голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска

17 січня щоденний дохід Twitter був на 40% нижчим, ніж того ж дня рік тому. Це підкреслює наявність кризи, з якою зіткнувся основний рекламний бізнес Twitter. Понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Ілон Маск очолив компанію в жовтні. 

Продаж реклами становить близько 90% доходів Twitter. Виручка Twitter у четвертому кварталі впала приблизно на 35% порівняно з продажем минулого року через спад у рекламі.

За оцінками іншої дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили витрати в листопаді, того ж місяця, коли Маск відновив зупинені облікові записи та випустив платну перевірку, в результаті якої шахраї видавали себе за корпорації. За оцінками Pathmatics, 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі після того, як Маск її очолив.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні