З Twitter пішли 500 провідних рекламодавців, щоденний дохід впав на 40% – The Information /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

З Twitter пішли 500 провідних рекламодавців, щоденний дохід впав на 40% – The Information

1 хв читання

Колаж Анна Наконечна

У вівторок, 17 січня, щоденний дохід Twitter був на 40% нижчим, ніж того ж дня рік тому, пише The Information із посиланням на джерело. Це підкреслює наявність кризи, з якою зіткнувся основний рекламний бізнес Twitter.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, на зборах персоналу технічний менеджер, який курирує інженерів, котрі працюють над рекламним бізнесом Twitter, Сіддхарт Рао, повідомив співробітників, що понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Ілон Маск очолив компанію у жовтні.
  • За інформацією Reuters, з того часу, як Маск купив Twitter, корпоративні рекламодавці втекли через те, що мільярдер звільнив тисячі співробітників і поквапився з платною функцією перевірки, внаслідок чого шахраї видавали себе за компанії у Twitter.

Контекст

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників і втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, таким чином витіснив із першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes. У грудні голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – у $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал у $164 млрд.

Раніше генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, і додав, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні