Категорія
Новини
Дата

Маск закриває два офіси Twitter в Індії – Bloomberg

Twitter Inc. закрила два з трьох своїх індійських офісів і наказала співробітникам працювати з дому, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Twitter закрив свої офіси в Нью-Делі та Мумбаї, повідомили джерела, але продовжує керувати офісом у Бангалорі, в якому працюють інженери.
  • Згідно із матеріалом, наприкінці минулого року Twitter звільнив понад 90% із приблизно 200 співробітників в Індії.
  • Очільник платформи Ілон Маск звільнив співробітників та закрив офіси по всьому світу в рамках зусиль щодо забезпечення фінансової стабільності Twitter до кінця 2023 року. 
  • Натомість Індія вважається ключовим ринком зростання для американських технологічних гігантів від Meta Platforms Inc. до Alphabet Inc. Google, які роблять довгострокові ставки на зростаючу інтернет-арену. Водночас останні кроки Маска свідчать про те, що зараз він надає меншого значення ринку.
  • За останні роки Twitter перетворився на один із найважливіших громадських форумів Індії, де ведуться гарячі політичні дискусії. Однак виручка там незначна для компанії Маска, якій також доводиться боротися зі строгими правилами щодо контенту та дедалі більшою конкуренцією.

Контекст

Twitter зазнав значних змін із того часу, як Маск купив компанію в жовтні. Мільярдер звільнив більше половини співробітників Twitter, у результаті чого в компанії залишилося близько 2200 співробітників у порівнянні з 7500 на момент придбання. 

У грудні голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска

У вівторок, 17 січня, щоденний дохід Twitter був на 40% нижчим, ніж того ж дня рік тому. Це підкреслює наявність кризи, з якою зіткнувся основний рекламний бізнес Twitter. Понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Ілон Маск очолив компанію в жовтні. 

Продаж реклами становить близько 90% доходів Twitter. Виручка Twitter у четвертому кварталі впала приблизно на 35% порівняно з продажем минулого року через спад у рекламі.

За оцінками іншої дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили витрати в листопаді, того ж місяця, коли Маск відновив зупинені облікові записи та випустив платну перевірку, в результаті якої шахраї видавали себе за корпорації. За оцінками Pathmatics, 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі після того, як Маск її очолив.

Маск вирішив передати кермо правління Twitter після проведеного опитування передплатників у грудні. Близько 60% висловилися за те, щоб він пішов у відставку. Тоді Маск сказав, що потрібно було знайти «когось досить дурного, щоб взятися за цю роботу».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні