Ілон Маск відвідав офіс Twitter, натякнувши на завершення угоди /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск відвідав офіс Twitter, натякнувши на завершення угоди

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск прийшов у штаб-квартиру Twitter у Сан-Франциско напередодні встановленого судом терміну закриття угоди про придбання компанії за $44 млрд, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Входжу у штаб-квартиру Twitter – зануримося!» – написав він під відео, у якому він заходить в офіс із раковиною в руках.
  • Перед цим Маск оновив опис у Twitter, замінивши його на Chief Twit.
  • Twitter підтвердив, що Маск відвідає офіс у Сан-Франциско цього тижня, але відмовився від подальших коментарів.
  • У вівторок агентство писало, що Маск повідомив співінвесторів, які зобовʼязалися допомогти фінансувати угоду з Twitter, що він планує закрити її до пʼятниці.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

Згодом Маск заявив, що придбає Twitter за ціною $54,20 за акцію, про яку він домовився у квітні, за умови, що угода зможе забезпечити боргове фінансування. Це стало поворотним моментом для Маска, який кілька місяців позивався до Twitter, намагаючись вийти з угоди. Він стверджував, що Twitter, серед іншого, спотворив кількість реальних користувачів на своїй платформі.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати покупку соціальної мережі за $44 млрд до 28 жовтня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні