Ілон Маск відвідав офіс Twitter, натякнувши на завершення угоди /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск відвідав офіс Twitter, натякнувши на завершення угоди

1 хв читання

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск прийшов у штаб-квартиру Twitter у Сан-Франциско напередодні встановленого судом терміну закриття угоди про придбання компанії за $44 млрд, пише Reuters.

Ключові факти

  • «Входжу у штаб-квартиру Twitter – зануримося!» – написав він під відео, у якому він заходить в офіс із раковиною в руках.
  • Перед цим Маск оновив опис у Twitter, замінивши його на Chief Twit.
  • Twitter підтвердив, що Маск відвідає офіс у Сан-Франциско цього тижня, але відмовився від подальших коментарів.
  • У вівторок агентство писало, що Маск повідомив співінвесторів, які зобовʼязалися допомогти фінансувати угоду з Twitter, що він планує закрити її до пʼятниці.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

Згодом Маск заявив, що придбає Twitter за ціною $54,20 за акцію, про яку він домовився у квітні, за умови, що угода зможе забезпечити боргове фінансування. Це стало поворотним моментом для Маска, який кілька місяців позивався до Twitter, намагаючись вийти з угоди. Він стверджував, що Twitter, серед іншого, спотворив кількість реальних користувачів на своїй платформі.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати покупку соціальної мережі за $44 млрд до 28 жовтня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні