Ілон Маск відвідав Освенцим. Раніше мільярдера звинувачували в антисемітизмі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск відвідав Освенцим. Раніше мільярдера звинувачували в антисемітизмі

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск у понеділок, 22 січня, приватно відвідав територію колишнього німецького концентраційного табору Освенцім-Біркенау, а потім виступив на конференції, присвяченій зростанню антисемітизму, після того як торік його платформа соціальних мереж X піддалася критиці, пише Reuters.

Ключові факти

  • «Маск поклав вінок до стіни смерті і взяв участь у короткій церемонії та службі біля меморіалу Біркенау», – повідомив представник Європейської єврейської асоціації (EJA).
  • Пізніше у понеділок Маск виступив у польському Кракові на конференції, присвяченій зростанню антисемітизму з моменту початку конфлікту між Ізраїлем та Хамасом у жовтні.
  • У серпні минулого року Меморіал Освенцима розкритикував платформу X за те, що вона не видалила з сайту антисемітський пост.

Контекст

Раніше у звітах некомерційної організації Media Matters for America було виявлено рекламу провідних брендів у Х поруч із постами, що вихваляють Гітлера і нацизм. Дослідження спонукало такі бренди, як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast та Warner Bros, зупинити свою рекламу на платформі, побоюючись, що їхня реклама зʼявиться разом з іншими сумнівними матеріалами.

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав твіт іншого користувача, який звинуватив єврейські спільноти в масовому поширенні «ненависті до білих людей». Маск на це відповів: «Ви сказали щиру правду».

Після звинувачень в антисемітизмі Маск уже відвідував Ізраїль, бізнесмен зустрівся з премʼєр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху під час відвідування місць, де відбувалися масові вбивства в день нападу ХАМАС 7 жовтня.

22–23 січня Маск планував відвідати симпозіум з проблем антисемітизму у Кракові та захід в Освенцимі. Заходи організовано з нагоди Міжнародного дня памʼяті жертв Голокосту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні