Категорія
Новини
Дата

Імпортер зеленої кави !FEST випустив облігації на 100 млн грн

Український імпортер зеленої specialty кави !FEST Coffee Mission випустив корпоративні облігації на 100 млн грн, повідомила пресслужба компанії. Через продаж облігацій імпортер залучить інвестиції від юридичних та фізичних осіб для збільшення закупівель.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Для збільшення оборотного капіталу !FEST Coffee Mission планує залучити додаткові інвестиції у вигляді облігацій на 100 млн гривень, повідомила компанія. Це підтримає її зростання та розширення, каже CEO Дмитро Трофименко. 98% із залучених коштів підуть на збільшення закупівлі кавового зерна
  • Мінімальна сума купівлі – 50 000 грн із валютною прив’язкою. Дохідність корпоративних облігацій !FEST Coffee Mission – 8% річних у перший рік (із привʼязкою до курсу $), кажуть у компанії. 
  • Купони за корпоративними облігаціями !FEST Coffee Mission виплачуватимуться раз у квартал.
  • Термін облігацій – три роки зі щорічною офертою. «Через рік інвестор має право предʼявити до викупу облігації й отримати назад вкладені кошти, включаючи дохід від зміни курсу валюти», – йдеться у повідомленні.

Контекст

!FEST Coffee Mission входить до Холдингу емоцій !FEST. Компанія займається постачанням зеленого specialty зерна, не працює з посередниками і встановлює прямі відносини з виробниками кави. !FEST Coffee Mission постачає безпосередньо з ферм Центральної та Південної Америки, Африки та Азії. 

Компанія має шість офісів у пʼятьох країнах, прямі поставки кави від понад 200 фермерів із 12 країн світу, кавові склади у чотирьох країнах (Україна, Польща, ОАЕ, Туреччина).

Виручка !FEST Coffee Mission (ТОВ «!ФЕСТ Кофі Мішн») у 2023 році становила 250,4 млн грн, у 2022 році – 183,5 млн грн, свідчать дані YouControl. Чистий прибуток компанії зменшився до 4,4 млн грн у 2023 році порівнюючи із 4,6 млн грн у 2022-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні