Категорія
Новини
Дата

Холдинг !FEST після обшуків сплатив 13,4 млн грн донарахованих податків. Раніше БЕБ заявляло про несплату 50 млн грн

Держбюджет отримав понад 13,4 млн грн податків, які були донараховані львівському ресторанному холдингу !FEST. Директорка підприємства визнала свою провину, справу скеровано до суду, йдеться у пресрелізі БЕБ. У коментарі Forbes у компанії зауважили, що спочатку їх звинуватили без слідства у несплаті більшої суми.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • БЕБ не називає компанію, але наведені у пресрелізі факти свідчать, що йдеться про львівський холдинг !FEST. 
  • За версією слідства, співробітники холдингу отримували заробітну плату двома частинами: одну – офіційну, а іншу – неофіційну, яку виплачували згідно з тіньовими реєстрами.
  • Слідство заявило, що має факти виплати необлікованої заробітної плати та зібрало необхідну доказову базу.
  • Також зазначається, що за результатами додаткової перевірки холдингу було донараховано 13,4 млн грн податків та зборів, які компанія сплатила у повному обсязі.
  • БЕБ повідомило, що директорка підприємства на стадії досудового розслідування свою вину визнала. Їй інкримінують ухилення від сплати ПДФО, військового збору, єдиного соціального внеску в особливо великих розмірах. Справу скеровано до суду. 
  • Доповнено. В коментарі Forbes PR-директор «Холдингу емоцій !FESTrepublic» Тарас Маселко розповів, що компанія погодилась сплатити суму донарахованих податків згідно з підтвердженими результатами розслідування, але офіційно державі, ніяк не інакше.

!FEST

Львівський ресторанний холдинг !FEST заснували троє підприємців – Юрій Назарук, Андрій Худо та Дмитро Герасімов. Двоє останніх – вихідці з нафтового концерну «Галнафтогаз» Віталія Антонова (Худо працював директором з інвестицій у компанії до 2009 року). 

Перший ресторанний проєкт підприємців – кафе «Біля Діани» у Львові на площі Ринок, в яке інвестували $30 000–35 000.

Перший великий проєкт – львівський ресторан «Криївка», який відкрився в 2007-му та швидко став відомим. За перший місяць роботи його відвідали понад 50 000 людей, розповідали співзасновники !FEST в інтервʼю YouTube-проєкту BigMoney. У запуск закладу вклали $500 000. Ще стільки ж інвестували з кредитних грошей, коли побачили, що ресторан «бумить», казав Худо. 

За 16 років мережа розрослася до понад 130 ресторанів і 40 брендів. Це одна з найбільших мереж закладів країни. Окрім HoReCa, !FEST розвиває пивоварню, фестиваль, артцентр, бренд одягу «Авіація Галичини», «Видавництво Старого Лева», школу, готелі та девелоперські проєкти.

Контекст

17 жовтня співвласник !FEST Юрій Назарук повідомив Forbes, що співробітники БЕБ провели обшуки в офісі компанії та вилучили документи. За його словами, силовики вручили Назаруку підозру, у якій звинуватили холдинг !FEST у несплаті податків.

Увечері того ж дня БЕБ заявило, що у Львові викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингу, до складу якого входять 60 ресторанів і торгових точок.

18 жовтня стало відомо, що БЕБ провели обшук у головному офісі ресторанного холдингу !FEST у Львові на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва. Під час слідчих дій, які продовжувалися 16 годин, вилучено 415 банківських карток співробітників і 8 млн грн в еквіваленті.

Холдинг !FEST відповів на звинувачення БЕБ в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. У заяві !FEST сказано, що за цією «схемою» працює вся ресторанна галузь країни, а також ІТ-галузь і безліч інших.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні