OpenAI анонсує запуск ChatGPT Business та нові елементи управління конфіденційністю /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

OpenAI анонсує запуск ChatGPT Business та нові елементи управління конфіденційністю

1 хв читання

Колаж Анна Наконечна

OpenAI, творець чат-бота зі штучним інтелектом, планує запровадити новий рівень підписки, адаптований до потреб корпоративних клієнтів, пише TechCrunch. ChatGPT Business стане доступним протягом найближчих місяців.

Ключові факти

  • Компанія описує майбутню пропозицію під назвою ChatGPT Business як версію «для професіоналів, яким потрібен більший контроль над своїми даними, а також для підприємств, які прагнуть керувати своїми кінцевими користувачами».
  • «ChatGPT Business наслідуватиме політики використання даних нашого API, що означає, що дані кінцевих користувачів не будуть використовуватися для навчання наших моделей за умовчанням», – написав OpenAI. 
  • Компанія раніше повідомляла, що вивчає додаткові платні можливості для ChatGPT, оскільки сервіс швидко зростає. (Перший рівень передплати, ChatGPT Plus, був запущений у лютому і коштує $20 на місяць.)
  • Вивчаючи потенційні нові джерела доходу, OpenAI у березні запустив плагіни для ChatGPT, які розширили функціональність бота, надавши йому доступ до сторонніх джерел знань та баз даних, включаючи інтернет.
  • Крім ChatGPT Business OpenAI анонсувала нову функцію, яка дозволяє всім користувачам ChatGPT відключати історію чатів. В OpenAI зазначили, що розмови, що почалися, коли історія чату була відключена, не будуть використовуватися для навчання та покращення моделей OpenAI і не відображатимуться на бічній панелі. 
  • Але вони зберігатимуться протягом 30 днів і переглядатимуться «при необхідності для відстеження зловживань». Нові можливості зʼявляються у міру того, як регулюючі органи посилюють контроль за методами роботи з даними OpenAI.

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

У середині березня компанія Open AI представила четверту версію своєї мовної моделі ChatGPT. Після цього постійно стає відомо про нові аналогічні сервіси: Baidu презентувала аналог ChatGPT – чат-бот Ernie, в Google стало відомо про створення нової ШІ-моделі замість невдалого Bard.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні