Категорія
Новини
Дата

Інвестор після рішення суду сплатив майже 200 млн грн за спиртзавод. Аукціон відбувся півтора роки тому

Держбюджет 15 червня отримав 194,4 млн грн, в т.ч. 32,4 млн грн ПДВ, від переможця приватизаційного конкурсу з продажу Косарського спиртзаводу, який відбувся ще 1 листопада 2021 року. Фонд держмайна домігся від інвестора – дніпропетровської компанії «Агрофірма ім. Горького» – сплати суми через суд, йдеться у повідомленні пресслужби ФДМУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • В аукціоні взяли участь вісім учасників. Переможна ціна зросла, порівняно зі стартовою, майже у 3,3 рази, нагадали в ФДМУ. 
  • Однак надалі переможець подав позов до суду. Він аргументував це тим, що нібито ФДМУ не повідомив потенційних учасників торгів про недоліки майна спиртзаводу, які могли перешкодити переможцю повноцінно використовувати підприємство.
  • Крім того, він домігся від суду ухвали про фактичну паузу на підписання договору купівлі-продажу на час розгляду справи по суті. 
  • Однак 3 травня 2023 року Господарський суд міста Києва, спираючись на проведену судову експертизу, відмовив позивачу у задоволенні його позову, йдеться у повідомленні ФДМУ.

Контекст

Після продажу Косарського спиртзаводу з’ясувалося, що на його території стоять ємкості зі спиртом. Самі цистерни, як і їхній вміст, були заарештовані в рамках кримінального провадження. Фонд держмайна нібито до конкурсу не зміг вивезти спирт. Що й стало основною причиною судового процесу.

Переможець аукціону через суд заборонив Фонду держмайна вчиняти будь-які дії. Таким чином процес приватизації одного з найбільших державних спиртзаводів завис на етапі «укладання угоди».

ТОВ «Агрофірма ім. Горького», що належить колишньому нардепу Верховної Ради Вадиму Нестеренку, вимагала через суд зменшити суму вартості активу. Представники фірми пояснювали, що через ємкості з заарештованим спиртом неможливо розпочати технологічний процес.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні