Категорія
Новини
Дата

У IT-аутсорсера GlobalLogic команда зменшилася на 1000 людей з початку повномасштабного вторгнення. Активних проєктів — понад 500

З січня 2022 року штат аутсорсера GlobalLogic зменшився на понад 1000 фахівців – із 7500 до менше ніж 6500 працівників. Про це в інтерв’ю Forbes розповів Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитро Лиганов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Зараз у IT-аутсорсера 575 проєктів, але, за словами Лиганова, ця цифра сама по собі не є хорошим індикатором здоровʼя галузі. 
  • Такими індикаторами є кількість людей та кількість відкритих позицій в динаміці, зазначив представник компанії. З січня 2022 року команда GlobalLogic скоротилася на понад 1000 працівників. 
  • «Може стати менше проєктів, але більше доходів (не наш випадок), більше проєктів і менше доходів (якщо закриваються великі, а на їхнє місце приходять дрібні)», – зазначає Лиганов. 

Контекст 

За останні 12 місяців чверть українських айтівців звільнили чи не продовжили контракт, йдеться у дослідженні DOU за листопад. При цьому, 16% IT-фахівців пішли з роботи чи проєкту за власною ініціативою, а 8% відправляли на бенч чи в неоплачувану відпустку. 

Станом на літо 2023-го пʼятірка найбільших в Україні IT-компаній залишалася незмінною, проте команди усіх компаній-лідерів скоротилися протягом першого півріччя, йдеться у літньому рейтингу 50 найбільших в Україні ІТ-компаній від DOU. Загалом кількість українських фахівців EPAM, SoftServe, GlobalLogic, Evoplay та Luxoft скоротилася майже на 3000 людей. 

Найбільше в абсолютних цифрах просіли показники ЕРАМ – поточна команда компанії на 1145 осіб менша, ніж узимку. Команда SoftServe скоротилася на 1124 людини за пів року, GlobalLogic – на 375, Evoplay – на 200, Luxoft – на 100. 

Загальна кількість спеціалістів у пів сотні найбільших компаній за шість місяців зменшилася майже на 7%, або на 6100 осіб. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні