Категорія
Новини
Дата

У IT-аутсорсера GlobalLogic команда зменшилася на 1000 людей з початку повномасштабного вторгнення. Активних проєктів — понад 500

1 хв читання

З січня 2022 року штат аутсорсера GlobalLogic зменшився на понад 1000 фахівців – із 7500 до менше ніж 6500 працівників. Про це в інтерв’ю Forbes розповів Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитро Лиганов.

Ключові факти 

  • Зараз у IT-аутсорсера 575 проєктів, але, за словами Лиганова, ця цифра сама по собі не є хорошим індикатором здоровʼя галузі. 
  • Такими індикаторами є кількість людей та кількість відкритих позицій в динаміці, зазначив представник компанії. З січня 2022 року команда GlobalLogic скоротилася на понад 1000 працівників. 
  • «Може стати менше проєктів, але більше доходів (не наш випадок), більше проєктів і менше доходів (якщо закриваються великі, а на їхнє місце приходять дрібні)», – зазначає Лиганов. 

Контекст 

За останні 12 місяців чверть українських айтівців звільнили чи не продовжили контракт, йдеться у дослідженні DOU за листопад. При цьому, 16% IT-фахівців пішли з роботи чи проєкту за власною ініціативою, а 8% відправляли на бенч чи в неоплачувану відпустку. 

Станом на літо 2023-го пʼятірка найбільших в Україні IT-компаній залишалася незмінною, проте команди усіх компаній-лідерів скоротилися протягом першого півріччя, йдеться у літньому рейтингу 50 найбільших в Україні ІТ-компаній від DOU. Загалом кількість українських фахівців EPAM, SoftServe, GlobalLogic, Evoplay та Luxoft скоротилася майже на 3000 людей. 

Найбільше в абсолютних цифрах просіли показники ЕРАМ – поточна команда компанії на 1145 осіб менша, ніж узимку. Команда SoftServe скоротилася на 1124 людини за пів року, GlobalLogic – на 375, Evoplay – на 200, Luxoft – на 100. 

Загальна кількість спеціалістів у пів сотні найбільших компаній за шість місяців зменшилася майже на 7%, або на 6100 осіб. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні