Категорія
Новини
Дата

IT-компанія з екосистеми Genesis продала свій застосунок для сну Avrora. Хто покупець

1 хв читання

Українська компанія Boosters з екосистеми Genesis продала свій застосунок для сну Avrora американському підприємцю Кену Колберту, повідомили Forbes Ukraine у компанії.

Boosters розвиває три застосунки, серед яких додаток для вивчення мов Promova. Його заснував учасник рейтингу Forbes «30 до 30» 2021 року Андрій Скрипник.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти 

  • Boosters закрила угоду з продажу одного застосунку для покращення сну Avrora американському підприємцю Кену Колберту. 
  • Колберт має понад 20 років досвіду в розробці та нещодавно заснував власну компанію з розробки застосунків One Eleven.  
  • Застосунок Avrora заснований у 2018-му. За пʼять років існування Avrora допомогла зі сном понад 10 млн людей, ідеться в пресрелізі. Застосунок згенерував компанії понад $15 млн виторгу, каже СЕО Boosters Михайло Галян.  
  • «Ми плануємо надалі працювати з наявною базою користувачів застосунку та збільшувати кількість завантажень, щоб закріпити Avrora у топпʼятірці застосунків у своїй ніші», – каже Колберт.  
  • Причина продажу – бажання Boosters сфокусувати свої ресурси на нішах із ще більшим потенціалом росту, йдеться в релізі.  
  • Суму угоди сторони не розголошують. 3,5 млн грн з прибутку від угоди Boosters направить на благодійні ініціативи фондів «Діти Героїв», KOLO та інші.

Контекст 

Перша версія Avrora називалася Sleep Booster. У застосунку були кнопка Boost my sleep, яка запускала вправу для дихання і таймер для встановлення будильника. Зараз це комплексний сервіс, який має «розумний» будильник, трекінг даних сну, трекінг звуків вночі, а також бібліотеку з більш ніж двома сотнями одиниць контенту, які допомагають заснути та підтримувати сон. 

У 2020-му Avrora стала першою за кількістю завантажень серед застосунків для сну у США.

Серед інших продуктів Boosters – персоналізована платформа для вивчення іноземних мов Promova, застосунок зі щоденними афірмаціями Manifest та ШІ-асистент для роботи з текстами JustDone. Загальна аудиторія продуктів складає понад 25 млн користувачів у всьому світі та 1,5 млн нових користувачів щомісяця. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд