Категорія
Новини
Дата

Ізраїль завдав ударів по обʼєктам ХАМАСу в Лівані та Газі у відповідь на ракетний обстріл

Ізраїльські військові завдали ударів по обʼєктах у Лівані та Газі рано-вранці у пʼятницю, 7 квітня, у відповідь на ракетні обстріли, відповідальність за які в Ізраїль поклав на ісламістське угруповання ХАМАС, пише Reuters

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Гучні вибухи струсили різні райони Гази, оскільки Ізраїль заявив, що його літаки вразили 10 цілей, включаючи тунелі та обʼєкти виробництва та розробки зброї ХАМАСу.
  • Близько 4:00 військові заявили, що вони також завдали удару по трьох обʼєктах інфраструктури ХАМАС на півдні Лівану.
  • Місцеві жителі неподалік південного міста Тир повідомили про три гучні вибухи.
  • «Ми рішуче засуджуємо кричущу сіоністську агресію проти Лівану сьогодні на світанку в околицях Тіра», – заявив ХАМАС.
  • Два джерела в ліванських службах безпеки повідомили, що удару було завдано по невеликій будові на сільськогосподарських угіддях неподалік району, звідки раніше були випущені ракети.
  • За словами свідків Reuters, внаслідок удару на сільськогосподарських угіддях утворилася велика вирва.
  • Представник цивільної оборони Лівану, який прибув на місце у пʼятницю, 7 квітня, вранці, повідомив, що постраждалих немає.

Контекст

Ударів було завдано у відповідь на ракетні обстріли з Лівану по території Ізраїлю, відповідальність за які ізраїльські офіційні особи поклали на ХАМАС. Військові заявили, що з Лівану було випущено 34 ракети, з яких 25 було перехоплено системами ППО. Це була найбільша подібна атака з 2006 року.

UNIFIL, миротворча місія ООН у Лівані, повідомила, що підтримує контакт зі сторонами і що обидві сторони заявили, що не прагнуть війни, однак існує ризик ескалації ситуації, і закликала всі сторони припинити свої дії.

Представник ізраїльських військових заявив, що ізраїльську операцію на даний момент завершено.

Держдепартамент США засудив запуск ракет з Лівану та удари з Гази і заявив, що Ізраїль має право на самооборону.

Ракетні удари відбулися на тлі ескалації через рейди ізраїльської поліції на комплекс мечеті Аль-Акса в Єрусалимі, які завершилися сутичками під час священного для мусульман місяця Рамадан, який цього року співпадає з єврейським святом Песах. Ізраїльська поліція повідомила в середу, 5 квітня, ввечері, що невідомі із зброєю забарикадувалися в молитовній кімнаті в Аль-Аксі. Поліція почала зачистку храму, що викликало обурення з боку ХАМАСу, який запустив ракети.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні