Категорія
Новини
Дата

Кабінет військовозобов’язаного готовий десь на 40-50% – Черногоренко

Розробка електронного кабінету призовника, який має зʼявитися на базі реєстру військовозобов'язаних «Оберіг», готова на 40–50%. Про це в інтервʼю Forbes повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Ключові факти

  • Верховна Рада 16 січня ухвалила у другому читанні законопроєкт №10062, який зараз на підписі у президента Володимира Зеленського. Він передбачає, зокрема, створення кабінету військовозобовʼязаного. Його розробка готова на 40–50%, сказала Черногоренко.
  • «Після підписання законопроєкту нам достатньо буде близько двох місяців, щоб фінально його розгорнути», – сказала Черногоренко.
  • У кабінеті буде також доступний сертифікат захисника. Це робоча назва для витягу з реєстру «Оберіг» про військовозобов’язаного, розповіла Черногоренко. «Він буде вивантажуватися в його кабінеті й виглядатиме як електронний документ із QR-кодом, схожий на COVID-сертифікат», – сказала вона.

Контекст

Верховна Рада 16 січня ухвалила у другому читанні законопроєкт №10062, який мав стати першим кроком до повної цифровізації української армії. 

Законопроєкт дає можливість розробити кабінет військовозобов’язаного, щоб він міг зробити запит і переглянути інформацію про себе в реєстрі «Оберегу»

Також в кабінет з реєстру буде вивантажуватися інформація про бронювання й генеруватиметься QR-код, який заброньований зможе показувати на блокпостах. 

«Ми формуємо функціонал для оновлення даних військовозобовʼязаними, щоб скоротити кількість візитів до ТЦК. Щоб люди могли надавати актуальну інформацію про себе прямо з дому», – сказала Черногоренко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні