«Армія+», ЗСУ, «Дія» для військових /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Битва з паперами в ЗСУ. Міноборони анонсувало «Дію» для військових – застосунок «Армія+». Чи полегшить це життя військовим

Влітку Міноборони запустить застосунок для військових «Армія+» Фото Getty Images

Міноборони створює застосунок для військових, де можна буде у два кліки подати рапорт, мати доступ до посвідчення військовослужбовця тощо. Реліз додатка запланований на літо. Що від цього виграють військові? Forbes поговорив з розробником та діючими військовослужбовцями ЗСУ

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Міноборони анонсувало створення застосунку «Армія+», у якому будуть доступні документи та послуги для військових. Зокрема вони зможуть подати рапорти, скористатися посвідченням військовослужбовця, залишити відгук щодо служби, пройти курс тощо. 

Українська армія налічує близько 1 млн людей. «У середньому командир роти наразі витрачає 50-80% свого робочого часу на бюрократію», – цитувало Міноборони заступницю міністра оборони з цифровізації Катерину Черногоренко на початку лютого. 

«Армія+» має забрати принаймні частину цієї бюрократії. «Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу – заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти, – написав у Facebook міністр оборони Рустем Умєров. – Наше рішення – оцифрувати максимально все». 

Застосунок розробляється Міноборони спільно з Мінцифри. Візуально він схожий на додаток державних послуг «Дія». Запуск очікується влітку.

Як працюватиме «Армія+» та що про це думають військовослужбовці?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні