«Армія+», ЗСУ, «Дія» для військових /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Битва з паперами в ЗСУ. Міноборони анонсувало «Дію» для військових – застосунок «Армія+». Чи полегшить це життя військовим

3 хв читання

Влітку Міноборони запустить застосунок для військових «Армія+» Фото Getty Images

Міноборони створює застосунок для військових, де можна буде у два кліки подати рапорт, мати доступ до посвідчення військовослужбовця тощо. Реліз додатка запланований на літо. Що від цього виграють військові? Forbes поговорив з розробником та діючими військовослужбовцями ЗСУ

Міноборони анонсувало створення застосунку «Армія+», у якому будуть доступні документи та послуги для військових. Зокрема вони зможуть подати рапорти, скористатися посвідченням військовослужбовця, залишити відгук щодо служби, пройти курс тощо. 

Українська армія налічує близько 1 млн людей. «У середньому командир роти наразі витрачає 50-80% свого робочого часу на бюрократію», – цитувало Міноборони заступницю міністра оборони з цифровізації Катерину Черногоренко на початку лютого. 

«Армія+» має забрати принаймні частину цієї бюрократії. «Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу – заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти, – написав у Facebook міністр оборони Рустем Умєров. – Наше рішення – оцифрувати максимально все». 

Застосунок розробляється Міноборони спільно з Мінцифри. Візуально він схожий на додаток державних послуг «Дія». Запуск очікується влітку.

Як працюватиме «Армія+» та що про це думають військовослужбовці?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні