Apple купила стартап Mira, який виробляє AR-гарнітури для військових /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Apple купила стартап Mira, який виробляє AR-гарнітури для військових

Getty Images

Компанія Apple Inc придбала Mira, AR-стартап, що базується в Лос-Анджелесі, який виробляє гарнітури для інших компаній і збройних сил США, пише The Verge.

Ключові факти

  • Інформація про придбання стартапу зʼявилася через день після того, як Apple представила Vision Pro, гарнітуру змішаної реальності вартістю $3499. Наразі незрозуміло, скільки Apple заплатила за Mira, яка на сьогодні залучила близько $17 млн фінансування. 
  • Apple поділилася своєю стандартною заявою, яку вона робить при купівлі компанії з The Verge: «Apple час від часу купує невеликі технологічні компанії, і ми зазвичай не обговорюємо наші цілі чи плани». 
  • Неясно, чи Apple продовжить військові контракти Mira, але, враховуючи, як працює компанія, малоймовірно, що робота продовжиться.
  • Військові контракти Mira включають невелику угоду з ВПС США та угоду на суму $702 351 із ВМС, згідно з урядовими звітами та пресрелізами. Контракт ВПС полягає в тому, щоб військові пілоти на базі ВПС Тревіс використовували гарнітуру Prism Pro стартапу. 
  • Ще один великий контракт Mira укладено з Nintendo World, яка використовує гарнітури для атракціонів Mario Kart у своїх тематичних парках у Японії та Universal Studios у Лос-Анджелесі. На гарнітурі Mira відображаються віртуальні персонажі та предмети з гри.
  • Apple залучила щонайменше 11 співробітників Mira в рамках придбання, згідно з приватним повідомленням в Instagram-акаунті генерального директора Бена Тафта. «У захваті від наступного розділу Mira в Apple, – написав він. – Сім років шляху від кімнати в гуртожитку до придбання».

Контекст

На своїй щорічній конференції компанія Apple представила Vision Pro, гарнітуру з доповненою реальністю (AR), пише TechCrunch. Vision Pro є одним із найбільш амбітних продуктів компанії на сьогодні, але заявлена ціна на продукт у $3499 відштовхнула інвесторів.

Акції зросли на 2,2%, до рекордного рівня на початку щорічної Світової конференції розробників. Але цей стрибок виявився нетривалим: акції поступово знижували зростання на денній сесії, а потім різко впали до сесійних мінімумів, після того як Apple оголосила, що гарнітура зʼявиться на початку наступного року за ціною $3499.

Акції Apple зростали протягом 2023-го. Інвестори розглядали їх як притулок для капіталу в періоди економічного ризику або невизначеності з огляду на міцність їхнього балансу, програму повернення капіталу та стійкі потоки доходів, зазначає Bloomberg. Крім того, нещодавні результати виробника iPhone перевершили очікування завдяки відновленню продажів iPhone й зростанню бізнесу у сфері послуг.

У першому кварталі цього року виручка Apple знизилася на 3%, до $94,84 млрд. Чистий прибуток впав на 3,4% і склав $24,16 млрд проти $25,01 млрд роком раніше. Однак результати компанії виявилися кращими за прогнози. База активних пристроїв Apple за підсумками першого кварталу 2023 року перевищила 2 млрд штук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні