Виробництво iPhone від Apple у Китаї починає відновлюватись, попри сплеск COVID-19 – WSJ
Категорія
Новини
Дата

Виробництво iPhone від Apple у Китаї починає відновлюватись, попри сплеск COVID-19 – WSJ

Проблеми з COVID-19 у Китаї, як і раніше, заважають виробництву Apple Inc. смартфонів iPhone, але, за словами аналітиків та джерел із ланцюжка поставок, виробництво починає наздоганяти попит на більш дорогі моделі Pro, пише The Wall Street Journal. Основний завод відновив до 70% потужності, а час очікування для моделей iPhone Pro скорочується.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Такі моделі, як iPhone 14 Pro Max, вартість якого починається приблизно від 1100 доларів, є невідʼємною частиною стратегії Apple зі збільшення доходів, коли зростання загального світового ринку смартфонів сповільнюється. Ця стратегія зазнала невдачі у жовтні, коли спалахи COVID-19 вразили основну виробничу базу для моделей iPhone Pro, якою керує Foxconn Technology Group, у центральному китайському місті Чженчжоу.
  • Тепер, коли Китай скасував більшість заходів для боротьби з COVID, головною проблемою на фабриках по всій країні є здоровʼя робітників, щонайменше десятки мільйонів китайців заразилися коронавірусом по всій країні.
  • Невідомо, який відсоток працівників Foxconn у Чженчжоу заразився на COVID, але робітники там сказали, що у багатьох їхніх колег розвинулася лихоманка чи інші симптоми коронавірусу. За словами робітників, деякі хворі продовжували працювати, інші взяли відпустку. Вони зазначають що важко дізнатися, хто насправді мав COVID-19, тому що країна припинила широке тестування, а тестові набори в дефіциті.
  • Проте, аналітики та джерела кажуть, що ситуація в Китаї хоч і далека від нормальної, але принаймні краща, ніж під час зіткнень робітників Foxconn у листопаді.
  • «Пропозиція покращується і повільно наближається до паритету з попитом», – написав аналітик JP Morgan Самік Чаттерджі про iPhone 14 Pro. За даними JP Morgan, час очікування для споживачів із США, які замовляють новітні моделі iPhone Pro, який колись збільшувався до 40 днів, нині скоротився.
  • За словами аналітиків та джерел, підприємства, які виробляють iPhone, дещо відновилися та працюють приблизно на 70% потужності. Тайванська дослідницька компанія TrendForce заявила, що нестача робочої сили впливає на ланцюжки поставок у Китаї. Прогнозується, що постачання iPhone становитимуть 47 млн одиниць у кварталі з січня по березень, що на 22% менше, ніж роком раніше, і нижче за попередній прогноз у 56 млн одиниць. Цифри включають усі моделі iPhone.

Контекст

На заводі в Чженчжоу, який іноді називають «iPhone City», у години пік працює до 300 000 осіб, які виробляють iPhone та іншу продукцію Apple. За даними дослідницької компанії Counterpoint Research, рано чи пізно тільки місто виробляло близько 85% лінійки iPhone Pro.

Foxconn займається складанням iPhone в Індії і нещодавно вдосконалила свої технології, щоб почати виробництво деяких нових моделей iPhone в Індії майже одночасно з китайськими заводами.

Foxconn є найбільшим виробником iPhone для Apple, виробляючи 70% світових поставок iPhone, що, відповідно, становить 45% доходу тайваньської фірми. Відповідно до попередньої строгої політики Китаю щодо боротьби з COVID-19, заводам дозволялося залишатися відкритими за умови, що вони працюють за системою «замкнутого циклу», коли персонал живе й працює на місці.

Раніше прогнозувалось, що виробництво iPhone компанії Apple Inc. може впасти майже на третину на заводі в Китаї через жорсткі карантинні обмеження щодо COVID-19. Головний завод Foxconn у Чженчжоу, в центральному Китаї, на якому працює близько 200 000 осіб, опинився під жорсткими обмеженнями через поширення COVID-19.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні