Касові збори «Барбі» сягнули рекордних $155 млн за дебютний вікенд у США та Канаді /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Касові збори «Барбі» сягнули рекордних $155 млн за дебютний вікенд у США та Канаді

Getty Images

Комедія Грети Гервіг «Барбі» зібрала $155 млн, встановивши рекорд 2023 року з касових зборів у США та Канаді, пише The Variety. Глядачі також прийшли подивитися історичну драму Крістофера Нолана «Оппенгеймер», яка зібрала $80,5 млн у перші вихідні.

Ключові факти

  • «Це однозначно відмінний вікенд для походу в кіно, – заявив керівник консалтингової компанії Franchise Entertainment Research Девід А. Гросс. – «Барбі» та «Оппенгеймер» доповнюють один одного у прокаті, а не забирають один в одного аудиторію».
Getty Images

Getty Images

  • Культурне захоплення, відоме як «Барбенхаймер», сприяло найбільшим колективним касовим зборам, завдяки такому успіху минулий вікенд став четвертим за сукупними касовими зборами в історії американського кіноринку. Три вихідні, що показали найкращі збори, були відзначені премʼєрами сіквелів великих франшиз – «Месники» та «Зоряні війни».
  • У міжнародному прокаті «Барбі» зібрала $182 млн, що складає загальну суму $337 млн, водночас у міжнародному прокаті «Оппенгеймер» додав $93,7 млн, а загальна сума по всьому світу склала $174 млн.
  • Серед своїх численних рекордів «Барбі» також досягла найбільшого зборів за вікенд для фільму, знятого режисером-жінкою. «Капітан Марвел», який було знято спільно Анною Боден і Райаном Флеком, раніше займав цей титул із $153 млн у 2019 році. 

Контекст

Режисерка фільму «Барбі» Грета Гервіг номінована на «Оскар». Вона відома фільмами «Леді Берд» та «Маленькі жінки»,і написала сценарій до нового фільму у співавторстві зі своїм партнером Ноєм Баумбахом. 

Марго Роббі та Райан Гослінг грають у стрічці стереотипні версії Барбі та Кена, які залишають Барбіленд і вирушають у реальний світ. 

Оппенгеймер – байопік про так званого «батька атомної бомби», фізика-теоретика Дж. Роберта Оппенгеймера, стрічку зняв Крістофер Нолан. Фільм є адаптацією книги «Американський Прометей», що отримала Пулітцерівську премію. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні