Касові збори «Барбі» сягнули рекордних $155 млн за дебютний вікенд у США та Канаді /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Касові збори «Барбі» сягнули рекордних $155 млн за дебютний вікенд у США та Канаді

1 хв читання

Getty Images

Комедія Грети Гервіг «Барбі» зібрала $155 млн, встановивши рекорд 2023 року з касових зборів у США та Канаді, пише The Variety. Глядачі також прийшли подивитися історичну драму Крістофера Нолана «Оппенгеймер», яка зібрала $80,5 млн у перші вихідні.

Ключові факти

  • «Це однозначно відмінний вікенд для походу в кіно, – заявив керівник консалтингової компанії Franchise Entertainment Research Девід А. Гросс. – «Барбі» та «Оппенгеймер» доповнюють один одного у прокаті, а не забирають один в одного аудиторію».
Getty Images

Getty Images

  • Культурне захоплення, відоме як «Барбенхаймер», сприяло найбільшим колективним касовим зборам, завдяки такому успіху минулий вікенд став четвертим за сукупними касовими зборами в історії американського кіноринку. Три вихідні, що показали найкращі збори, були відзначені премʼєрами сіквелів великих франшиз – «Месники» та «Зоряні війни».
  • У міжнародному прокаті «Барбі» зібрала $182 млн, що складає загальну суму $337 млн, водночас у міжнародному прокаті «Оппенгеймер» додав $93,7 млн, а загальна сума по всьому світу склала $174 млн.
  • Серед своїх численних рекордів «Барбі» також досягла найбільшого зборів за вікенд для фільму, знятого режисером-жінкою. «Капітан Марвел», який було знято спільно Анною Боден і Райаном Флеком, раніше займав цей титул із $153 млн у 2019 році. 

Контекст

Режисерка фільму «Барбі» Грета Гервіг номінована на «Оскар». Вона відома фільмами «Леді Берд» та «Маленькі жінки»,і написала сценарій до нового фільму у співавторстві зі своїм партнером Ноєм Баумбахом. 

Марго Роббі та Райан Гослінг грають у стрічці стереотипні версії Барбі та Кена, які залишають Барбіленд і вирушають у реальний світ. 

Оппенгеймер – байопік про так званого «батька атомної бомби», фізика-теоретика Дж. Роберта Оппенгеймера, стрічку зняв Крістофер Нолан. Фільм є адаптацією книги «Американський Прометей», що отримала Пулітцерівську премію. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні