Категорія
Новини
Дата

Kering купує парфумерний дім Creed для нового косметичного підрозділу. Угода оцінюється у €2 млрд

Власник Gucci компанія Kering уклала угоду про придбання елітного французького парфумерного бренду Creed, пише Reuters. Очікується, що угода, вартість якої ще не оголошена, буде завершена у другій половині цього року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключовы факти

  • «Це придбання, безумовно, знаменує важливий крок для Kering Beaute, дозволяючи йому досягти критичної маси в цій категорії», – сказала генеральний директор косметичного підрозділу Kering Раффаелла Корнаджа. У лютому колишня виконавча директорка Estee Lauder була призначена керівником французької групи в цьому сегменті.
  • Очікується, що повністю угода щодо придбання 100% парфумерного будинку у фондів, контрольованих BlackRock та нинішнім головою компанії Хавʼєром Ферраном, буде завершена у другій половині цього року. 
  • Аналітик RBC Пірал Дадханія оцінив угоду у €1-2 млрд, що, швидше за все, знаходиться у верхній частині діапазону, посилаючись на недавню покупку Aesop компанією LʼOreal за $2,53 млрд.
  • За словами керівників, Kering планує розширити асортимент продукції Creed для жінок, а також свічок та ароматів для дому, і розширити географію своєї присутності, зокрема у Китаї.

Контекст

Лейбл, найбільш відомий своїм ароматом Aventus, який коштує €210 євро, налічує 700 співробітників, а річний обсяг продажів минулого року становив €250 млн.

Експерти вважають, що покупці продовжать витрачати гроші на люксові товари, незважаючи на можливу глобальну рецесію, що, згідно з новим дослідженням, збільшить сектор вартістю €353 млрд цього року як мінімум на 3–8%. 

Зростання попиту на предмети розкоші та дорогу косметику зробило деяких із найбагатших людей світу ще заможнішими, пиcало агентство Bloomberg у квітні. Наразі група французьких компаній домінує на світовому luxury-ринку, збільшивши статки їх власників на $93 млрд з початку року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні