Категорія
Новини
Дата

Kernel вирішив не виплачувати дивіденди за 2023 фінансовий рік

Акціонери агрохолдингу Kernel вирішили не виплачувати дивіденди за фінансовий рік, який закінчився в червні, йдеться в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі. Чистий прибуток холдингу в 2023 фінансовому році сягнув $299 млн.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, Kernel Holding провів річні збори акціонерів 11 грудня.
  • Там було оголошено про виплату нульових дивідендів за фінансовий рік, що закінчився 30 червня 2023 року.

Контекст

15 травня Kernel подав до Управління фінансового нагляду Польщі заявку на вилучення своїх акцій з Варшавської фондової біржі (ВФБ). Офіційно Kernel пояснював рішення піти з біржі тим, що компанія більше не бачить переваг від перебування на Варшавській біржі. Forbes у квітні писав, що, можливо, в Андрія Веревського була більш прагматична та конкретна причина – можливість дешево викупити акції й повернути контроль над холдингом.

У грудні стало відомо, що делістинг агрохолдингу Kernel з Варшавської фондової біржі продовжено до наступного року. На основі інформації, отриманої від Управління фінансового нагляду Польщі, провадження щодо виключення компанії з Варшавської фондової біржі продовжено через аналіз додаткових доказів. Очікується, що воно буде завершено у січні 2024 року.

Kernel за підсумками 2023 фінансового року (липень 2022 року – червень 2023 року) отримав чистий прибуток у $299 млн в порівнянні зі збитком у $41 млн за аналогічний період минулого фінансового року. Виручка агрохолдингу зменшилася на 35% – до майже $3,5 млрд. Чистий борг станом на 30 червня 2023 року зменшився на 60% – до $595 млн. Також Веревський повідомляв, що компанія не планує виплату дивідендів акціонерам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні