Категорія
Новини
Дата

Шмигаль розповів деталі візиту голови МВФ до України

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував для Forbes результати візиту директорки-розпорядниці МВФ Кристаліни Георгієвої до України. За його словами, Україна розпочинає перемовини щодо чотирирічної програми на $15 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «На зустрічі обговорили підсумки моніторингової місії МВФ, яку Україна успішно пройшла. І це дало змогу розпочати перемовини про повноцінну програму підтримки, яку ми хочемо розпочати вже у першому кварталі цього року», — сказав Шмигаль. Програма, як очікує голова уряду, буде розрахована на чотири роки та $15 млрд.  
  • «Ми розраховуємо, що перший транш отримаємо в першому або другому кварталі цього року», — зазначив Шмигаль. Розподіл траншів ще обговорюється, швидше за все сума буде поділена на декілька квартальних траншів, додав премʼєр-міністр. 
  • Більш стратегічна мета програми – консолідації країн G7 задля допомоги України на наступні пʼять років. Йдеться про кошти для фінансування дефіциту бюджету (при наявності) та фінансування програм відновлення, розвитку та реформ в Україні, пояснює Шмигаль. 
  • МВФ важливо розуміти, що країна є спроможним кредитором, додав він. «Для Крісталіни Георгієвої було важливо особисто побачити та переконатися, що українська економіка «жива» – уряд та підприємства працюють», — розповів про деталі візиту голови МВФ Шмигаль.

Контекст

20 лютого до Києва прибула директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва. Візит відбувся за чотири дні після того, як Україна отримала попереднє позитивне рішення щодо перегляду «моніторингової програми» (PMB). Його ще має затвердити Рада директорів МВФ.

Як повідомив за результатами зустрічей у Києві премʼєр Денис Шмигаль, тепер Україна розраховує на багаторічну програму МВФ обсягом понад $15 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні