Категорія
Новини
Дата

«Київстар» та lifecell відновили звʼязок на звільнених територіях Харківщини

Мобільні оператори «Київстар» та lifecell відновили звʼязок у понад 10 населених пунктах звільненої від окупантів Харківської області. Про це з посиланням на пресслужби компаній пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «За останні 10 днів інженери компанії відновили роботу мережі мобільного звʼязку в населених пунктах Балаклія, Білий Колодязь, Борівське, Вишнева, Вовчанськ, Волохів Яр, Ізюм, Петрівське, Шевченкове, Чкаловське», – йдеться в повідомленні «Київстару».
  • Роботу обладнання lifecell відновлено в Балаклії, Шевченковому, Вовчанську, Ізюмі, Липцях та Циркунах. Завдяки цьому звʼязок зʼявився не лише в цих населених пунктах, а й у навколишніх селах: Вербівка, Вовчанські Хутори, Гатище, Лиман, Огірцеве, Симинівка, Синельникове, Тихе та Цегляне, зазначив оператор.
  • Згідно з повідомленням операторів, за відсутності електроенергії для підтримки роботи мережі фахівці використовують стаціонарні та пересувні дизель-генератори, а там, де волоконно-оптична інфраструктура критично пошкоджена, використовується обладнання Starlink.
  • Компанії також продовжують поновлення та розвиток своїх мереж. Таким чином, за вісім місяців фахівці «Київстару» побудували 302 нові базові станції мобільного звʼязку, а також оновили та модернізували 5500 працюючих базових станцій. За пів року компанія інвестувала в будівництво та розвиток телеком мережі в Україні майже 1,7 млрд грн.
  • Водночас, за період вторгнення в Україну lifecell здійснив понад 45 000 виїздів бригад на ремонт обладнання. У компанії повідомляють, що загалом на територіях, де велися бойові дії, було знищено або пошкоджено сотні базових станцій.

Контекст

Нещодавно у колишніх зонах активних бойових дій та деокупованих містах Харківської області відновила роботу «Нова пошта». Зокрема, з 12 вересня відкрилось стаціонарне відділення в Чугуєві та мобільне в Балаклії.

Також знову почала роботу «Укрпошта». Пересувні відділення вирушили в Граково та Балаклію і почали роботу на базі стаціонарних, які працювали там до війни. Пенсіонери отримали свої пенсії за травень, липень та вересень поточного року, які «Укрпошта» продовжить виплачувати протягом наступних тижнів, а згодом будуть виплачені і інші місяці.

Також найближчими днями планується відновлення доставки посилок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні