Категорія
Новини
Дата

«Київстар» та lifecell відновили звʼязок на звільнених територіях Харківщини

1 хв читання

Мобільні оператори «Київстар» та lifecell відновили звʼязок у понад 10 населених пунктах звільненої від окупантів Харківської області. Про це з посиланням на пресслужби компаній пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • «За останні 10 днів інженери компанії відновили роботу мережі мобільного звʼязку в населених пунктах Балаклія, Білий Колодязь, Борівське, Вишнева, Вовчанськ, Волохів Яр, Ізюм, Петрівське, Шевченкове, Чкаловське», – йдеться в повідомленні «Київстару».
  • Роботу обладнання lifecell відновлено в Балаклії, Шевченковому, Вовчанську, Ізюмі, Липцях та Циркунах. Завдяки цьому звʼязок зʼявився не лише в цих населених пунктах, а й у навколишніх селах: Вербівка, Вовчанські Хутори, Гатище, Лиман, Огірцеве, Симинівка, Синельникове, Тихе та Цегляне, зазначив оператор.
  • Згідно з повідомленням операторів, за відсутності електроенергії для підтримки роботи мережі фахівці використовують стаціонарні та пересувні дизель-генератори, а там, де волоконно-оптична інфраструктура критично пошкоджена, використовується обладнання Starlink.
  • Компанії також продовжують поновлення та розвиток своїх мереж. Таким чином, за вісім місяців фахівці «Київстару» побудували 302 нові базові станції мобільного звʼязку, а також оновили та модернізували 5500 працюючих базових станцій. За пів року компанія інвестувала в будівництво та розвиток телеком мережі в Україні майже 1,7 млрд грн.
  • Водночас, за період вторгнення в Україну lifecell здійснив понад 45 000 виїздів бригад на ремонт обладнання. У компанії повідомляють, що загалом на територіях, де велися бойові дії, було знищено або пошкоджено сотні базових станцій.

Контекст

Нещодавно у колишніх зонах активних бойових дій та деокупованих містах Харківської області відновила роботу «Нова пошта». Зокрема, з 12 вересня відкрилось стаціонарне відділення в Чугуєві та мобільне в Балаклії.

Також знову почала роботу «Укрпошта». Пересувні відділення вирушили в Граково та Балаклію і почали роботу на базі стаціонарних, які працювали там до війни. Пенсіонери отримали свої пенсії за травень, липень та вересень поточного року, які «Укрпошта» продовжить виплачувати протягом наступних тижнів, а згодом будуть виплачені і інші місяці.

Також найближчими днями планується відновлення доставки посилок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні