Категорія
Новини
Дата

«Київстар» відновив доступ до послуг SMS

Компанія «Київстар» об 11:00 18 грудня відновила доступ до послуг SMS, у тому числі в міжнародному роумінгу, після масштабної кібератаки. Про це йдеться у пресрелізі мобільного оператора.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Київстар» повідомив, що вже відновив послуги голосового звʼязку, мобільної передачі даних, «Домашнього інтернету». 
  • Компанія розпочала відновлення доступу до послуг M2M для бізнес-клієнтів. 
  • Технічні роботи відбуваються поступово, з дотриманням усіх вимог безпеки, йдеться у повідомленні. 
  • «Інформування про 100% працездатність сервісів, компанія робитиме по завершенні всіх стабілізаційних заходів», – заявила пресслужба. 
  • У деяких населених пунктах, зокрема у Києві, все ще виникають локальні труднощі з доступністю «Домашнього інтернету», йдеться у повідомленні. Компанія заявила, що залучила весь наявний персонал, в т.ч. з інших регіонів та областей, для якомога швидшого відновлення роботи послуги.

Що робити, якщо SIM-картка не реєструється в мережі

Якщо SIM-картку не вдається зареєструвати в мережі, треба перезавантажити телефон, або включити і виключити «авіа» режим. Крім того, допомагає вибір мережі «Київстар» у налаштуваннях телефону. Компанія також наголосила, що нарахування бонусів та компенсацій абонентам, які не могли користуватись послугами звʼязку через хакерську атаку, буде здійснено лише після повної стабілізації роботи мережі та запуску всіх послуг.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти «Київстару» з усієї України не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ 13 грудня повідомила, що відповідальність за атаку на цифрову інфраструктуру мобільного оператора «Київстар» взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

Хакери зламали захист «Київстару» через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників, сказав президент компанії Олександр Комаров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні