Категорія
Новини
Дата

Китай посилює моніторинг варіантів COVID, оскільки інші країни запроваджують коронавірусні обмеження 

Китай посилює моніторинг за мутаціями вірусу COVID-19, оскільки безпрецедентна хвиля коронавірусу захлеснула населення, викликаючи тривогу в усьому світі та запровадження нових обмежень для мандрівників із країни, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В останні дні китайські дослідники та офіційні особи почали завантажувати дані про послідовність геному сотень зразків коронавірусу в Gisaid, глобальну онлайн-базу даних, яка дозволяє вченим відстежувати мутації вірусу.
  • Дані, хоч і обмежені, показують, що первинні варіанти Омікрона, що розповсюджуються в Китаї, аналогічні тим, які вже були ідентифіковані в Європі та Північній Америці, де їх здебільшого витіснили бульш вірулентні штами.
  • Дослідницька група великого пекінського університету повідомила, що близько 80% відсотків зразків із міста були підваріантом Omicron BF.7, а 20% – BA.5.2. 
  • Отримані дані узгоджуються із заявами китайських чиновників охорони здоровʼя, які заявили, що два підваріанти Omicron несуть відповідальність за більшість випадків захворювання в країні, а також з іншими зразками, завантаженими у Gisaid із Фуцзянь, Гуандун, Сичуань та інших провінцій.
  • Цього місяця високопосадовець Китайського центру з контролю та профілактики захворювань Сюй Веньбо заявив, що установа розробляє національну генетичну базу даних зразків COVID.

Контекст

Прагнення Пекіна скоротити більшість тестів на COVID, публікуючи неправдоподібно низькі цифри смертності, викликало зростання занепокоєння з приводу того, що він знову приховує інформацію, щоб приховати масштаби спалаху, як це було, коли COVID вперше був виявлений в Ухані.

Минулого тижня високопосадовці Китаю в приватному порядку підрахували, що в країні щодня реєструється 37 млн нових випадків зараження, при цьому швидкість поширення COVID продовжує зростати. У Китаї в перші 20 днів грудня заразилися коронавірусом 248 млн осіб, або майже 18% населення. 

Airfinity, британська група даних про здоровʼя, прогнозує 1,7 млн смертей у Китаї до кінця квітня 2023 року.

Днями США послалися на «відсутність адекватних та прозорих» даних, оприлюднивши вимоги до тестування на COVID для авіапасажирів із Китаю. Японія, Індія, Тайвань, Південна Корея та Італія також ввели обмеження на прибуття китайців в очікуванні хвилі туристів, оскільки країна знову відкриває свої кордони. 

Вчора офіційні особи держав – членів ЄС збиралися для термінових переговорів щодо єдиного підходу блоку до раптового припинення Китаєм його політики zero-COVID і зростання кількості захворювань у країні. Франція, Німеччина та інші країни не планують запроваджувати обмеження на прибуття з Китаю, незважаючи на сплеск коронавірусу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні