Категорія
Новини
Дата

Китай закликав СОТ посилити контроль за обмеженнями США щодо експорту чипів

Китай звернувся до Світової організації торгівлі і закликав ретельно вивчити введені США обмеження на експорт технологій, спрямовані на зменшення його можливостей з виробництва передових чипів, пише Reuters. Нещодавно Японія та Нідерланди вирішили приєднатися до цих заходів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Китайські представники заявили на зустрічі СОТ цього тижня, що Японія, Нідерланди та Сполучені Штати повинні повідомити організації про свої плани та подальші заходи.
  • Торговий представник із Женеви підтвердив, що Китай порушив це питання, і попросив СОТ посилити контроль за заходами під час напруженого дводенного засідання Ради з торгівлі товарами.
  • Дії трьох країн, спрямовані на обмеження експорту чипів до Китаю, «порушують принципи справедливості та прозорості СОТ», заявили офіційні особи Китаю.
  • Також Китай серйозно стурбований японськими обмеженнями на експорт обладнання для виробництва мікросхем та закликав країну виправити свою «неправильну практику», заявило Міністерство торгівлі Китаю, пише Reuters.

Контекст

Минулого тижня Японія заявила, що обмежить експорт 23 видів обладнання для виробництва напівпровідників, що відповідає обмеженням, оголошеним Вашингтоном у жовтні минулого року.

Це сталося після того, як Нідерланди заявили минулого місяця, що вони також планують обмежити аналогічний експорт, наприклад від ASML Holding NV, яка домінує на ринку літографічних систем, що використовуються для створення мікросхем.

Минулого року Китай вже відповів на обмежувальні заходи США скаргою до СОТ, в якій йшлося про те, що дії США несумісні зі статтями, що регулюють торгівлю між країнами-членами.

Тоді Вашингтон заявив, що ці заходи стосуються питань національної безпеки, які «не підлягають розгляду чи вирішенню» шляхом врегулювання суперечок СОТ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні