Категорія
Новини
Дата

Китайський експорт електромобілів зріс до рекордного рівня через європейський попит

1 хв читання

Експорт електромобілів з Китаю збільшився більш ніж удвічі в листопаді, встановивши місячний рекорд, завдяки європейським автовиробникам, які перенесли виробництво в країну, пише Bloomberg. Бельгія та Велика Британія були найбільшими імпортерами.

Ключові факти

  • За даними митного управління країни, у листопаді виробники автомобілів у Китаї експортували електромобілів на суму $3,2 млрд, що на 165% більше, ніж рік тому, і досягли найвищого місячного обсягу за всю історію.
  • Європейські країни, такі як Бельгія та Велика Британія, були найбільшими імпортерами, на які припадало майже 70% постачання.
  • Експорт легкових електрокарів становив понад половину від загального обсягу постачання автівок протягом двох місяців поспіль, а в листопаді було зареєстровано рекордний обсяг експорту у розмірі $6 млрд.

Контекст

За останні 20 років Китай став світовим лідером у виробництві автомобільних запчастин. Його зростанню сприяли європейські та американські автовиробники, які переносили виробництво дедалі більшої кількості своїх компонентів до Китаю, щоб скоротити витрати та встановити звʼязки з найбільшим автомобільним ринком світу.

Міжнародні автомобільні групи доклали тихих, але узгоджених зусиль, аби скоротити залежність від розгалуженої мережі виробників комплектовання у Китаї, пише Financial Times із посиланням на представників галузі та експертів з ланцюжка поставок.

США та Європа можуть скоротити свою залежність від Китаю щодо акумуляторів для електромобілів коштом нових капіталовкладень в обсязі понад $160 млрд до 2030 року, пише Financial Times із посиланням на прогнози Goldman Sachs.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні