Категорія
Новини
Дата

Китайський експорт електромобілів зріс до рекордного рівня через європейський попит

Експорт електромобілів з Китаю збільшився більш ніж удвічі в листопаді, встановивши місячний рекорд, завдяки європейським автовиробникам, які перенесли виробництво в країну, пише Bloomberg. Бельгія та Велика Британія були найбільшими імпортерами.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними митного управління країни, у листопаді виробники автомобілів у Китаї експортували електромобілів на суму $3,2 млрд, що на 165% більше, ніж рік тому, і досягли найвищого місячного обсягу за всю історію.
  • Європейські країни, такі як Бельгія та Велика Британія, були найбільшими імпортерами, на які припадало майже 70% постачання.
  • Експорт легкових електрокарів становив понад половину від загального обсягу постачання автівок протягом двох місяців поспіль, а в листопаді було зареєстровано рекордний обсяг експорту у розмірі $6 млрд.

Контекст

За останні 20 років Китай став світовим лідером у виробництві автомобільних запчастин. Його зростанню сприяли європейські та американські автовиробники, які переносили виробництво дедалі більшої кількості своїх компонентів до Китаю, щоб скоротити витрати та встановити звʼязки з найбільшим автомобільним ринком світу.

Міжнародні автомобільні групи доклали тихих, але узгоджених зусиль, аби скоротити залежність від розгалуженої мережі виробників комплектовання у Китаї, пише Financial Times із посиланням на представників галузі та експертів з ланцюжка поставок.

США та Європа можуть скоротити свою залежність від Китаю щодо акумуляторів для електромобілів коштом нових капіталовкладень в обсязі понад $160 млрд до 2030 року, пише Financial Times із посиланням на прогнози Goldman Sachs.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні