Категорія
Новини
Дата

Клієнти ПриватБанку купили за день $2,5 млн для розміщення на депозити

1 хв читання

ПриватБанк 26 вересня запустив функцію безготівкової купівлі іноземної валюти через мобільний додаток Приват24 та сайт банку для розміщення на строкових депозитах. За день 2500 клієнтів банку купили $2,5 млн, повідомив ПриватБанк сайту «Мінфін».

Ключові факти

  • Нова опція онлайн-купівлі валюти з власної гривневої картки для розміщення на строковому депозиті доступна клієнтам ПриватБанку в мобільному «Приват24» (оновленому до останньої версії) та вебінтернет-банку. 
  • Тепер відкрити валютний вклад у ПриватБанку у доларах чи євро можна на строк від трьох місяців під 0,01%, максимальна сума вкладу або вкладів становить, згідно з нормами НБУ, до 50 000 грн (в екв.) на місяць. 
  • Розміщення депозитів відбувається за картковим курсом ПриватБанку, додаткових комісій за продаж валюти під депозит немає.
  • За перший день роботи сервісу купівлі населенням безготівкової валюти з розміщенням на депозит від трьох місяців ним скористалося 2500 осіб, які купили $2,5 млн. При цьому середня сума купівлі безготівкового долара в ПриватБанку склала $1000 на особу, повідомили в пресслужбі ПриватБанку.

Контекст

Вільний продаж безготівкової іноземної валюти заборонений з 24 лютого. З 14 квітня Нацбанк дозволив банкам здійснювати продаж іноземної готівки у валюті населенню. Але аналогічна заборона досі розповсюджується на безготівкові розрахунки.

З 21 липня НБУ дозволив банкам продавати безготівкову валюту громадянам із подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 000 грн (в еквіваленті).

З 27 липня регулятор дозволив банкам продавати в готівковому сегменті половину від купленої у громадян з 13 квітня безготівкової валюти додатково до продажу придбаної з цієї ж дати готівкової валюти. В НБУ вважають, що таке рішення має збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку та зменшити девальваційний тиск.

З 2 серпня monobank запустив функцію купівлі валюти у застосунку для розміщення депозиту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні