Категорія
Новини
Дата

Клієнти ПриватБанку купили за день $2,5 млн для розміщення на депозити

ПриватБанк 26 вересня запустив функцію безготівкової купівлі іноземної валюти через мобільний додаток Приват24 та сайт банку для розміщення на строкових депозитах. За день 2500 клієнтів банку купили $2,5 млн, повідомив ПриватБанк сайту «Мінфін».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нова опція онлайн-купівлі валюти з власної гривневої картки для розміщення на строковому депозиті доступна клієнтам ПриватБанку в мобільному «Приват24» (оновленому до останньої версії) та вебінтернет-банку. 
  • Тепер відкрити валютний вклад у ПриватБанку у доларах чи євро можна на строк від трьох місяців під 0,01%, максимальна сума вкладу або вкладів становить, згідно з нормами НБУ, до 50 000 грн (в екв.) на місяць. 
  • Розміщення депозитів відбувається за картковим курсом ПриватБанку, додаткових комісій за продаж валюти під депозит немає.
  • За перший день роботи сервісу купівлі населенням безготівкової валюти з розміщенням на депозит від трьох місяців ним скористалося 2500 осіб, які купили $2,5 млн. При цьому середня сума купівлі безготівкового долара в ПриватБанку склала $1000 на особу, повідомили в пресслужбі ПриватБанку.

Контекст

Вільний продаж безготівкової іноземної валюти заборонений з 24 лютого. З 14 квітня Нацбанк дозволив банкам здійснювати продаж іноземної готівки у валюті населенню. Але аналогічна заборона досі розповсюджується на безготівкові розрахунки.

З 21 липня НБУ дозволив банкам продавати безготівкову валюту громадянам із подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 000 грн (в еквіваленті).

З 27 липня регулятор дозволив банкам продавати в готівковому сегменті половину від купленої у громадян з 13 квітня безготівкової валюти додатково до продажу придбаної з цієї ж дати готівкової валюти. В НБУ вважають, що таке рішення має збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку та зменшити девальваційний тиск.

З 2 серпня monobank запустив функцію купівлі валюти у застосунку для розміщення депозиту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні