Колишній керівник мережі АЗС WOG Сергій Корецький очолив ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта» /Олександр Чекменьов
Категорія
Новини
Дата

Колишній топменеджер WOG Корецький очолив «Укрнафту» і «Укртатнафту»

1 хв читання

Колишній керівник мережі АЗС WOG Сергій Корецький очолив ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта» Фото Олександр Чекменьов

Колишній керівник мережі АЗС WOG Сергій Корецький очолив ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта», акції яких було примусово передано Міністерству оборони. Про це свідчать дані державних реєстрів.

Ключові факти

  • За даними YouControl, з 8 листопада Сергій Корецький очолив «Укрнафту», з 10 листопада – «Укртатнафту».
  • До цього гендиректором «Укрнафти» був Олег Гез, «Укртатнафти» – Павло Овчаренко.

Сергій Корецький прийшов у групу «Континіум», засновану підприємцями Ігорем Єремеєвим і Степаном Івахівим, наприкінці 90-х. В 2013 році він очолив мережу заправок WOG. У жовтні 2018 року Корецький звільнився і почав розвивати власну мережу кафе під брендом Idealist Coffee. В інтерв’ю Forbes бізнесмен заявляв, що у 2020 році виторг Idealist становив близько 100 млн грн, а у 2021 році Корецький планував збільшити його вдвічі.

Контекст

6 листопада пʼять великих промислових підприємств «Укрнафта», «Укртатнафта», «Мотор Січ», «АвтоКрАЗ» та «Запоріжтрансформатор» примусово були переведені в державну власність. Держава скористалася можливістю вилучати приватну власність під час воєнного стану

Forbes оцінює відчужені державою активи у $956,5 млн. До 24 лютого їхня сукупна вартість була у 2,5 раза вищою – $2,426 млрд.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначає, що про націоналізацію підприємств не йдеться – Міноборони перебрало на себе контроль над ними на час воєнного стану. Через рік після його завершення або через пʼять років, у разі, якщо цей період затягнеться, уряд має повернути акції колишнім власникам або компенсувати їхню вартість.

9 листопада БЕБ і СБУ прийшли з обшуками в «Укртатнафту». Керівництво компанії підозрюють в ухиленні від сплати податків. Слідство заявляє, що у схемі також задіяна група підприємств, які постачають паливно-мастильні матеріали (ймовірно, йдеться про «Укрнафту»).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні