Категорія
Новини
Дата

Колишньому топменеджеру «Укртатнафти» повідомили про нову підозру у привласненні палива на 2 млрд грн

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили ще про одну підозру в заволодінні чужим майном колишньому виконувачу обов’язків першого заступника голови правління «Укртатнафти», сказано в релізі БЕБ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Детективи встановили нові факти правопорушень, скоєних службовими особами нафтопереробної компанії.
  • За даними БЕБ, через мережу магістральних нафтопроводів вони незаконно перемістили понад 72 000 т нафти-сирцю з митних складів на територію нафтопереробного заводу для подальшого виготовлення світлих нафтопродуктів.
  • «Потім паливо було реалізовано без відображення у бухгалтерському та податковому обліках, орієнтовна вартість продукції становить понад 2 млрд грн», – повідомили у бюро.
  • Наразі підозрюваний перебуває під вартою. 

Контекст

Раніше детективи БЕБ та СБУ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом двох найбільших нафтових підприємств країни – «Укрнафти» та «Укртатнафти».

БЕБ уже повідомило про підозру колишньому топменеджеру «Укртатнафти» в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень – лютий 2022 року майже на 1,3 млрд грн.

Також колишньому головному бухгалтерові нафтопереробної компанії повідомлено про підозру у пособництві в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень 2022 року на суму понад 605 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні