Фото надано пресслужбою Cisco
Категорія
BrandVoice
Дата

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex

Фото надано пресслужбою Cisco

Інтеграція зі сторонніми сервісами, можливість проводити конференції без доступу до інтернету та кіберзахист на рівні саміту G20. Разом з експертами Cisco розповідаємо, що таке Webex та які рішення він надає для бізнесу.

Що таке Webex

Ігор Сукайло, спеціаліст у сфері засобів спільної роботи Cisco: Webex — це хмарний сервіс для спільної роботи. Він дає змогу спілкуватися, обмінюватися файлами, записувати конференцію, додавати до неї нотатки, робити розмітку, відмічаючи промовця. Після конференції користувачі можуть продовжити працювати в спільному просторі, щоб досягнути поставленої мети.

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 1

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 2

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 3

Фото надані пресслужбою Cisco

Попередній слайд
Наступний слайд

У світі технологічних компаній є дві «релігії». Перша — це коли виробник використовує стандарти індустрії. В цьому разі будь-яка програма чи апаратне обладнання може співпрацювати з рішеннями цього виробника.

Друга, яку ми часто бачимо в наших колег, це коли компанія використовує власні протоколи й алгоритми обробки медіатрафіку. При такому підході, продукт не сумісний з іншими системами й не є зручним для звичайного користувача, що історично користується різними програмно-апаратними комплексами.

Ми в Cisco не намагаємося встрянути у безкомпромісну конкурентну боротьбу. Ми хочемо, щоб наш замовник працював максимально комфортно й ефективно

Ми в Cisco не намагаємося встрянути у безкомпромісну конкурентну боротьбу. Ми хочемо, щоб наш замовник працював максимально комфортно й ефективно. Тому Webex розроблено на відкритих стандартах індустрії, що дозволяє підʼєднуватися з різних пристроїв. Крім того, відеотермінали Webex вільно підключаються до систем Microsoft, Zoom, Google та інших.

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 4

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 5

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 6

Фото надані пресслужбою Cisco

Попередній слайд
Наступний слайд

Що потрібно, щоб розгорнути систему

Ігор Сукайло: Будь-які вендори хмарного сервісу завжди відповідають — лише вебзастосунок. Ми можемо відповісти так само.

Але бувають ситуації, коли хмарної конференції недостатньо. Наприклад, коли в одному офісі в конференції бере участь понад 100 людей, то це дуже перенавантажує мережу. В теперішніх реаліях, коли ми маємо проблеми з інтернетом, — це розкіш.

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 7

Фото надані пресслужбою Cisco

Ми ж можемо зробити гібридну конференцію. Ви берете будь-який сервер, головне, щоб на ньому стояла система віртуалізації VmWare. Далі вказуєте в налаштуваннях Cisco Webex: «Я ставлю гібридну ноду, ось її IP-адреса». Далі Webex сам усе розгорне. Ми плануємо конференцію так само як у хмарі, але завдяки цій ноді, учасники не будуть займати велику смугу в інтернеті.

Є третя унікальна ситуація, коли конференція проходить лише на цій ноді всередині мережі. Інтернет не потрібен і конференція є абсолютно приватною. Це також можливо з Webex.

Які інструменти та можливості для користувачів надає Webex

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 8

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 9

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 10

Фото надані пресслужбою Cisco

Попередній слайд
Наступний слайд

Ігор Сукайло: Ми маємо різні інструменти для різних груп користувачів. Це системи Webex Meetings, Webex Webinars і Webex Events. 

  • Webex Meetings — платформа, що дає змогу проводити конференцію, в якій можуть брати участь до тисячі людей одночасно. Кожен учасник може сам керувати всіма налаштуваннями, вмикати мікрофон чи камеру.
  • Webex Webinars — для заходів, у яких братимуть участь від тисячі до ста тисяч людей. На заходах такого масштабу краще не покладатися на те, що всі учасники контролюватимуть свій мікрофон чи камеру. Тому тут є модератори — група людей з більшими правами. Вони дивляться, хто підіймає руку, кому ввімкнути мікрофон чи камеру, хто наступний може поставити запитання тощо.
  • Webex Events — для гібридних заходів. Ця платформа може автоматично створювати мобільний застосунок, сайт, реєстрацію і навіть спільноту.
  • Також ми маємо Webex Training – платформу, що адаптована для проведення саме навчальних заходів та враховує усі сучасні вимоги до них.  

Сергій Попов, системний інженер Cisco: Для організаторів конференцій, вебінарів та івентів ми розробили інструменти планування, брендованого розсилання запрошень, збору статистики, яку потім можна використовувати для подальшого аналізу. Також у Webex Events є можливість не тільки проводити заходи онлайн чи офлайн, але й створювати комʼюніті.

У Webex Events учасники можуть перебувати як до заходу, так і після, а також створювати свої простори за інтересами. Організатор може проводити зустрічі з нових тем для спільноти та проводити рекламні кампанії. Тобто учасники долучені до заходу не тільки під час його проведення, а й протягом більш тривалого часу.

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 11

Самміт G20 у Індонезії. Фото надане Cisco Newsroom

Ігор Сукайло: Крім того, саме для України ми сьогодні надаємо унікальний сервіс — відеоконференції Webex за тарифним планом Annual Starter або Annual Business з функцією зворотного виклику на мобільні телефони в 72 країнах світу. Для того, щоб скористатися цим сервісом абсолютно безплатно, потрібно всього лише мати українську банківську картку, як підтвердження того, що ви з України. Промокод для замовлення — ukraine, замовити сервіс можна за лінком. Строк дії безплатної пропозиції — 1 рік.

Яку екосистему це утворює 

Ігор Сукайло: Ми можемо вбудувати Webex у сторонній застосунок або навпаки — сторонній застосунок у Webex. Наприклад, СRM-систему, інтерактивну дошку Miro, систему електронного підпису тощо. Ідея полягає в тому, щоб користувач мав один максимально інтегрований застосунок.

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 12

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 13

Фото надані пресслужбою Cisco

Попередній слайд
Наступний слайд

Як у Webex, так і в наших відеотерміналах, відкритий програмний інтерфейс. Це дає змогу розробникам налаштовувати ці продукти під свої унікальні потреби

Сергій Попов: Як у Webex, так і в наших відеотерміналах, відкритий програмний інтерфейс. Це дає змогу розробникам налаштовувати ці продукти під свої унікальні потреби. Наприклад, з відеотермінала можна навіть керувати своєю ʼрозумною домівкоюʼ. Також, якщо клієнт має персональний пристрій для відеоконференцій, на нього можна виводити прогноз погоди, новини, телеграм-канали — все, що завгодно. 

Наскільки це кібербезпечно

Ігор Сукайло: Цього року саміт G20 проходив у гібридному форматі — онлайн і офлайн. Онлайн частина проходила саме в Webex. Це свідчить про рівень якості й безпеки. Крім того, Агентство національної безпеки США визнало Webex найнадійнішою платформою з погляду кіберзахисту. 

У Webex нівельовано людський фактор. Ми були свідками великої кількості ситуацій, коли доступ до тих чи інших хмарних конференцій отримували ʼне бажані гостіʼ. Причому рівень таких інцидентів простягався від шкіл до державних органів. Майже у всіх випадках мав місце людський фактор. В нас можливо зробити конференцію закритою. Перш ніж потрапити на зустріч, учасник перейде в лобі, де модератор подивиться, хто це, чи це справді ця людина є тим, за кого себе видає, чи заходить учасник із дозволених доменів тощо. Також у будь-якому записі конференції є голосові та відео водяні знаки, що допомагає запобігати ʼзлиттюʼ інформації.

З ким працює Webex

Рішення Cisco допомагають працювати ефективніше компаніям з різних галузей — медицина, спорт, індустрія розваг, фінанси, технології.

  • Integrated Care 24 — компанія, що надає невідкладну медичну допомогу. У відповідь на пандемію IC24 переосмислила свій стиль роботи, створивши гнучку, мобільну та інтегровану службу первинної медичної допомоги за допомогою рішень Webex.
  • Premier America Credit Union — фінансова компанія, що за допомогою інструментів Cisco налаштувала віддалену роботу.
  • U.S. Open — найбільший у світі турнір з гольфу. Завдяки рішенням Cisco мільйони фанатів гольфу відчули себе присутніми на події в прямому ефірі.
  • IT Consultancy Development Limited (ITCD) — технологічна компанія, що за допомогою рішень Webex налаштувала віддалену роботу.

Як змінився попит на відеотермінали під час ковіду та після початку повномасштабної війни

Ігор Сукайло: До ковіду дуже були популярні групові термінали для великих приміщень. Під час пандемії попит на них знизився, але почали набирати популярності відеотелефони й персональні відеотермінали, які люди встановлювали вдома. 

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 14

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 15

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 16

Фото надані пресслужбою Cisco

Попередній слайд
Наступний слайд

З початком повномасштабної війни зріс попит на термінали для невеликих залів, таких собі тимчасових пунктів ухвалення рішень. А також на відеотелефони, бо їх використання робить зв’язок більш захищеним, ніж звичайні голосові комунікації.

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 17

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 18

Фото надані пресслужбою Cisco

Конфіденційність, якість та надійність рівня саміту G20 для вашого бізнесу. Які можливості надає хмарний сервіс Webex /Фото 19

Фото надані пресслужбою Cisco

Попередній слайд
Наступний слайд

Варто зазначити, що Webex, окрім конференцій, містить корпоративну телефонну станцію. Їх існує два типи — хмарна й така, що встановлюється у корпоративній мережі замовника. Під час війни ми зіткнулися з двома дуже великими проблемами. Для телефонних станцій у мережі замовника потрібне живлення. Сервери використовують багато енергії.

Здається, що хмари — це вихід. Але коли знеструмлюється місто, звʼязок та інтернет також не працюють, тому хмарні телефонні станції теж недоступні. Ми потурбувалися про це. Ми єдиний вендор, що за замовчуванням, до телефонної станції, що встановлюється у корпоративній мережі замовника, може надавати ще й хмарну телефонну станцію.

Коли зникає доступ до хмари, ми активуємо телефонну станцію на маршрутизаторі, що потребує дуже мало електроенергії та створений для підтримки мережі як такої. Тобто ми пропонуємо рішення, що має в собі переваги обох типів телефонних станцій.

Офіційним дистрибʼютором Cisco в Україні є компанія ERC. Якщо вас зацікавило рішення Webex або виникли будь-які питання, звертайтесь до [email protected].

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні