Категорія
Новини
Дата

OpenAI обговорює створення ШІ-девайсу з SoftBank та ексдизайнером Apple

Компанія OpenAI веде переговори з колишнім дизайнером Apple Джоні Айвом та Масайосі Соном із SoftBank про створення компанії, яка працюватиме над так званим «iPhone штучного інтелекту», пише Financial Times. Японська компанія може інвестувати у справу понад $1 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами трьох джерел, Сем Альтман, керівник OpenAI, звернувся до компанії Айва LoveFrom, яку дизайнер заснував, коли залишив Apple у 2019 році, для розробки першого споживчого пристрою.
  • Зазначається, що Альтман та Айв провели мозковий штурм у студії дизайнера у Сан-Франциско щодо того, як виглядатиме новий споживчий продукт, заснований на технології OpenAI.
  • Вони сподіваються створити більш природний та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для взаємодії зі штучним інтелектом, подібно до того, як інновації iPhone в області сенсорних обчислень розкрили потенціал масового ринку мобільного інтернету.
  • За даними джерел, процес ідентифікації конструкції або пристрою все ще знаходиться на ранній стадії, і на розгляді є безліч різних ідей.
  • Сон, засновник і виконавчий директор SoftBank, також брав участь у деяких дискусіях, відводячи центральну роль Arm – розробнику чипів, у якому японський конгломерат володіє 90-відсотковою часткою, а також пропонуючи фінансову підтримку.
  • За словами джерел, Сон, Альтман та Айв обговорили створення компанії, яка спиратиметься на таланти та технології трьох груп, причому SoftBank інвестує в це підприємство понад $1 млрд.
  • Обговорення називають «серйозними», але угоду ще не погоджено, і може пройти кілька місяців, перш ніж буде офіційно оголошено про спільне підприємство. Для виведення на ринок будь-якого отриманого продукту, мабуть, знадобляться роки.

Контекст

Айв відіграв центральну роль у створенні першого iPhone, який був випущений у 2007 році. Але нині невідомо, що може стати наступним великим пристроєм побутової електроніки.

Гарнітури віртуальної реальності, такі як Quest від Meta, та розумні колонки, такі як Amazonʼs Echo, вважаються потенційно перспективними. Але ніщо й близько не може конкурувати зі смартфоном, який став невідʼємною частиною життя мільярдів людей.

За словами джерел, проєкт OpenAI надає можливість створити спосіб взаємодії з компʼютерами менш залежний від екранів.

Цього тижня OpenAI оголосила про оновлення свого чат-бота ChatGPT, включаючи можливості керування програмою за допомогою голосу або шляхом завантаження зображення, а також можливість переглядати вебсторінки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні