Арон Майберг офіційно підтвердив вихід із капіталу та наглядової ради авіакомпанії МАУ /УНІАН
Категорія
Новини
Дата

«Купівлю майна МАУ не розглядаю». Арон Майберг підтвердив Forbes вихід із авіакомпанії

Арон Майберг офіційно підтвердив вихід із капіталу та наглядової ради авіакомпанії МАУ Фото УНІАН

Ексголова наглядової ради та колишній співвласник авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Арон Майберг офіційно підтвердив, що остаточно вийшов із компанії, йдеться у статті Forbes. Він також додав, що не має стосунку до розпродажу майна компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «З МАУ я вийшов остаточно», – повідомив Forbes Арон Майберг, додавши, що припинення польотів авіакомпанією у 22-му році жодним чином не повʼязано з конфліктами між акціонерами.
  • Розповідати про умови виходу із капіталу «Міжнародних авіаліній України», де той принаймні останні вісім років перебував разом із Ігорем Коломойським, Майберг не захотів.  
  • На аукціонах державного підприємства СЕТАМ станом на 26 жовтня вже пішли з молотка логотип авіакомпанії (за $3300) та левові частки у двох найцінніших активах – хендлінговій компанії «Інтеравіа» (за близько $1 млн) та ремонтній «МАУтехнік» (за $5).
  • Майно МАУ розпродають дешевше ринку, вже до кінця року компанія може оголосити про банкрутство, повідомили Forbes кілька співрозмовників, що працювали топменеджерами авіакомпанії останні кілька років.  
  • Ексголова наглядової ради МАУ підкреслив, що не має стосунку до розпродажу компанії. «Купівлю будь-яких активів, торговельних марок чи іншого майна МАУ не займався, не займаюсь та не маю жодного інтересу в їх придбанні» – зазначив Майберг.

Контекст

Корпоративний конфлікт між акціонерами авіакомпанії МАУ Ароном Майбергом та Ігорем Коломойським проявився у грудні 2021 року. Тоді Арон Майберг розказав Forbes про невдалі спроби звільнити Євгена Дихне, які на той момент тривали понад рік. Майберг кілька разів намагався звільнити Дихне, який не погоджувався залишати посаду, – у справу втрутився суд. Врешті, Дихне пішов із авіакомпанії по закінченні трирічного контракту, який сплинув 18 вересня 2022 року.

Після цього посаду президента МАУ обійняв колишній фінансовий директор аеропорту Бориспіль Кирило Звонарьов. А вже на початку лютого 2023 року авіакомпанію очолила головна фінансистка Ганна Борисоннік – яка, за інформацією кількох джерел Forbes, повʼязана зі структурами неформальної групи «Приват», що належить Ігорю Коломойському.

У квітні NV Бізнес повідомило, що Арон Майберг вийшов із засновників МАУ. Також «Кепітел інвестмент проджект» – один з акціонерів МАУ – відкликав його із наглядової ради авіаперевізника. Тоді ж керівництво компанії покинула Олександра Нікітіна, партнерка юрфірми Ecovis Бондар та Бондар, відомої співробітництвом з МАУ та особисто з Майбергом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні