Категорія
Новини
Дата

МАУ призначила нового президента. Ним став заступник гендиректора аеропорту Бориспіль Звонарьов

Найбільша авіакомпанія України МАУ («Міжнародні авіалінії України») призначила на посаду президента Кирила Звонарьова. Раніше він працював заступником генерального директора аеропорту Бориспіль, йдеться у повідомленні пресслужби.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Відповідна зміна відбулася після закінчення контракту Євгенія Дихне, який очолював МАУ з вересня 2019 року.
  • Згідно із повідомленням, президент авіакомпанії Звонарьов має понад 25 років управлінського досвіду в різних галузях як в українських, так і в міжнародних компаніях.
  • З 2014 по 2022 рік він обіймав посаду заступника генерального директора ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».
  • Новий керівник МАУ також є доцентом кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності Національного авіаційного університету.

Контекст

У листопаді минулого року президент МАУ Євген Дихне подав до суду на загальні збори акціонерів, які спробували усунути його з цієї посади. Ініціював звільнення співвласник Арон Майберг, а інший співвласник, Ігор Коломойський, став на його захист.

Один із власників МАУ, Арон Майберг, кілька разів намагався звільнити Євгена Дихне з посади президента МАУ. Вперше це сталося у березні 2020 року, коли Євген Дихне написав заяву про звільнення, розповів в інтервʼю Forbes Арон Майберг. Але після дзвінка йому від іншого власника МАУ, Ігоря Коломойського, який став на захист Євгена Дихне, рішення про звільнення було скасовано.

Друга спроба звільнити Дихне сталася восени 2020 року, а третя – у вересні 2021-го. Дихне, за словами Майберга, спершу погодився, але документи не підписав. Після цього 11 листопада відбулися позачергові збори акціонерів, які вирішили звільнити Євгена Дихне та призначити іншого президента. Його імʼя та прізвище не розголошуються, але це людина, яка добре знає компанію, запевняє Арон Майберг.

2021 року НАБУ та САП завершили розслідування справи про заподіяння збитків аеропорту Бориспіль. Воно стосувалося передачі у 2014–2019 роках поза конкурсом приміщень аеропорту в оренду за заниженою вартістю. Один із підозрюваних – Євген Дихне, який на той час був одним із керівників аеропорту. За трьома договорами розмір можливої заподіяної шкоди перевищує 16,5 млн грн. Майберг каже, що ця ситуація ніяк не впливала на його рішення щодо звільнення Дихне.

У січні – вересні 2021 року МАУ отримала консолідований чистий прибуток у розмірі 1,08 млрд грн. Показник EBITDA зафіксовано на рівні 2,7 млрд грн. У МАУ пояснюють це сезонним зростанням попиту на авіаперевезення у ІІІ кварталі 2021 року, зміцненням гривні до долара США та реструктуризацією заборгованостей перед контрагентами.

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні