Категорія
Компанії
Дата

Круте піке МАУ. Активи найбільшої авіакомпанії України продають за безцінь. Це кінець?

Ігор Коломойський і Арон Майберг /колаж Анастасія Левицька

Майно авіакомпанії МАУ Ігоря Коломойського та Арона Майберга (колишнього співвласника) розпродають за копійки Фото колаж Анастасія Левицька

Майно та торгові марки колись найбільшої авіакомпанії України МАУ пішли з молотка. Нові маловідомі власники викупили за $3000 логотип авіакомпанії та левові частки у двох найцінніших активах. До війни ці активи коштували в десятки разів більше. Чи є майбутнє в МАУ, чиї загальні борги перевищують 20 млрд грн?

Майно авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), яка до повномасштабного вторгнення РФ була найбільшою в Україні, розпродують на аукціонах державного підприємства СЕТАМ, звернуло увагу 26 жовтня профільне видання Аvianews. Держава продає майно авіакомпанії через борги за рішенням виконавчої служби Мінʼюсту.

Бажаючі ще можуть купити запчастини для літаків та інструменти для техобслуговування суден. Проте найцінніші активи авіакомпанії вже пішли з молотка. Покупці – люди та компанії, про яких не чув жоден із десятка опитаних Forbes учасників авіаринку. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні