Категорія
Новини
Дата

Курс біткоїна наблизився до $25 000 вперше за пів року

Напередодні курс першої криптовалюти досяг позначки $24 898 – максимуму з серпня минулого року. Інвестори позбуваються побоювань щодо посилення регуляторного тиску з боку США, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дані CoinGecko свідчать, що за останню добу Bitcoin подорожчав на 11,5%. На момент написання новини найпопулярніша криптовалюта торгується на рівні $24 650.
  • Криптоактиви продовжують відновлення після минулорічного розгрому. Інвестори позбуваються побоювань щодо посилення регуляторного тиску з боку США, зазначає Bloomberg.
  • Ціни на криптовалюти зростають разом із зростанням світових ринків на тлі дедалі більшої впевненості у тому, що підвищення процентних ставок ФРС може вгамувати інфляцію, не доводячи США до рецесії.

Контекст

Загроза світової рецесії та найгірша інфляція за останні 40 років спричинили хаос на молодому ринку криптовалюти в 2022 році. Так звана криптозима змусила колись процвітаючі фірми оголошувати про банкрутство, а інвесторів – нервово розпродавати криптоактиви.

Економічні катаклізми зʼїли майже $2 трлн ринкової вартості крипторинку, заморозили мільярди доларів і залишили тисячі людей без роботи.

Більшість великих банків та інвестиційних менеджерів очікують, що ринок криптовалюти відновиться у 2023-му після важкого року, коли біткоїн упав приблизно на 75% порівняно з його рекордним максимумом у листопаді минулого року.

Курс біткоїна зріс майже на 40% у січні, перевищивши $20 000 і наблизившись до свого кращого місячного результату з жовтня 2021 року та другого кращого результату в січні за останні 10 років.

У листопаді 2022 року біткоїну спрогнозували зростання до $250 000, проте незабаром після цього інвестори почали масово позбавлятися криптовалюти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні