Криптозима добігає кінця, ринок криптовалют відновиться наступного року – Reuters
Категорія
Новини
Дата

Криптозима добігає кінця, ринок криптовалют відновиться наступного року – Reuters

Більшість великих банків та інвестиційних менеджерів очікують, що ринок криптовалюти відновиться у 2023-му після важкого року, коли біткоїн упав приблизно на 75% порівняно з його рекордним максимумом у листопаді минулого року, пише Reuters із посиланням на аналітиків.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Крах криптовалютної біржі FTX – останній у серії нестачі ліквідності та заяв про банкрутство, які вразили інвесторів, – засвідчив необхідність додаткових правил у високоспекулятивному секторі.
  • Очікується, що Ethereum стимулюватиме наступний етап зростання.
  • За словами керівника відділу досліджень цифрових активів VanEck Метью Сігела, хоча біткоїн усе ще може випробувати потенційний мінімум $10 000–12 000, він може відновитися до $30 000 у другій половині 2023 року. Біткоїн досяг рекордного максимуму $69 000 у листопаді 2021-го.
  • «Ми вважаємо, що Ethereum Merge і Ethereum Surge можуть стати важливим фактором з точки зору збільшення варіантів використання блокчейну в нових галузях, включаючи фінансові послуги, – заявили аналітики JPMorgan. – Ми, як і раніше, розглядаємо Ethereum Surge як каталізатор розвитку криптовалютних ринків, який зʼявиться як мінімум через 6–12 місяців».
  • За словами гендиректора Loop Markets Тома Норвуда, ринок криптовалют відновиться приблизно за шість місяців.

Контекст

Загроза світової рецесії і найгірша інфляція за останні понад 40 років спричинили хаос на молодому ринку криптовалюти цього року. Так звана криптозима змусила колись процвітаючі фірми оголошувати про банкрутство, а інвесторів – нервово розпродавати криптоактиви.

Економічні катаклізми зʼїли майже $2 трлн ринкової вартості крипторинку, заморозили мільярди доларів і залишили тисячі людей без роботи. Але це може бути лише початком.

Всі можуть лише гадати, чи поточна криптозима буде такою ж суворою і тривалою, як у 2014-му і 2018-му. У 2018 році біткоїн втратив 80% своєї вартості, а сотні нових криптовалют канули у небуття. Маркус Сотіріу, аналітик у лондонській фірмі GlobalBlock, припускає, що поточний спад може тривати до 12 місяців, якщо тільки зростання інфляції не уповільниться.

У листопаді 2021-го ринок криптовалюти оцінили в рекордну суму – понад $3 трлн. Але цього липня ринок втратив 70% своєї вартості, і це найгірший результат за весь час. З того часу ринок піднявся на 33%, але, згідно із CoinGecko, поточна оцінка ринку все одно на понад 60% нижча за найвищу.

А тим часом топові крипто – біткоїн, етер (ефір) і BNB – впали, відповідно, на 70%, 75% і 65% від їхньої найвищої вартості.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні