Криптозима добігає кінця, ринок криптовалют відновиться наступного року – Reuters
Категорія
Новини
Дата

Криптозима добігає кінця, ринок криптовалют відновиться наступного року – Reuters

1 хв читання

Більшість великих банків та інвестиційних менеджерів очікують, що ринок криптовалюти відновиться у 2023-му після важкого року, коли біткоїн упав приблизно на 75% порівняно з його рекордним максимумом у листопаді минулого року, пише Reuters із посиланням на аналітиків.

Ключові факти

  • Крах криптовалютної біржі FTX – останній у серії нестачі ліквідності та заяв про банкрутство, які вразили інвесторів, – засвідчив необхідність додаткових правил у високоспекулятивному секторі.
  • Очікується, що Ethereum стимулюватиме наступний етап зростання.
  • За словами керівника відділу досліджень цифрових активів VanEck Метью Сігела, хоча біткоїн усе ще може випробувати потенційний мінімум $10 000–12 000, він може відновитися до $30 000 у другій половині 2023 року. Біткоїн досяг рекордного максимуму $69 000 у листопаді 2021-го.
  • «Ми вважаємо, що Ethereum Merge і Ethereum Surge можуть стати важливим фактором з точки зору збільшення варіантів використання блокчейну в нових галузях, включаючи фінансові послуги, – заявили аналітики JPMorgan. – Ми, як і раніше, розглядаємо Ethereum Surge як каталізатор розвитку криптовалютних ринків, який зʼявиться як мінімум через 6–12 місяців».
  • За словами гендиректора Loop Markets Тома Норвуда, ринок криптовалют відновиться приблизно за шість місяців.

Контекст

Загроза світової рецесії і найгірша інфляція за останні понад 40 років спричинили хаос на молодому ринку криптовалюти цього року. Так звана криптозима змусила колись процвітаючі фірми оголошувати про банкрутство, а інвесторів – нервово розпродавати криптоактиви.

Економічні катаклізми зʼїли майже $2 трлн ринкової вартості крипторинку, заморозили мільярди доларів і залишили тисячі людей без роботи. Але це може бути лише початком.

Всі можуть лише гадати, чи поточна криптозима буде такою ж суворою і тривалою, як у 2014-му і 2018-му. У 2018 році біткоїн втратив 80% своєї вартості, а сотні нових криптовалют канули у небуття. Маркус Сотіріу, аналітик у лондонській фірмі GlobalBlock, припускає, що поточний спад може тривати до 12 місяців, якщо тільки зростання інфляції не уповільниться.

У листопаді 2021-го ринок криптовалюти оцінили в рекордну суму – понад $3 трлн. Але цього липня ринок втратив 70% своєї вартості, і це найгірший результат за весь час. З того часу ринок піднявся на 33%, але, згідно із CoinGecko, поточна оцінка ринку все одно на понад 60% нижча за найвищу.

А тим часом топові крипто – біткоїн, етер (ефір) і BNB – впали, відповідно, на 70%, 75% і 65% від їхньої найвищої вартості.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні