Категорія
Новини
Дата

Латвія відмовиться від російського газу з 2023 року. Раніше про таке рішення заявили Литва та Естонія

Уряд Латвії погодився припинити використання російського газу з 1 січня 2023 року. Про це повідомив міністр економіки країни Яніс Вітенбергс, пише видання ERR.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вітенбергс назвав таке рішення «історичним» і таким, що «зміцнить енергетичну безпеку Латвії». За його словами, поправки до закону, які передбачають відмову від російського природного газу, подадуть до парламенту.
  • Тепер Латвія має домовитися з Фінляндією та Естонією про отримання додаткового газу із терміналу в Палдіскі, доки не побудує власний газовий термінал, наголосив міністр.

Контекст

Латвійський уряд нещодавно прийняв рішення про створення резерву скрапленого природного газу на Інчукальському газосховищі.

2 квітня литовське міненерго оголосило, що країна більше не купуватиме російський газ. Литва стала першою з європейських країн, яка зробила такий крок.

Пізніше уряд Естонії ухвалив рішення про відмову до кінця 2022 року від імпорту газу з РФ та створення в морському порту Палдіскі потужностей для прийому СПГ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні