Категорія
Новини
Дата

MacPaw запустив ШІ-застосунок, який допомагає чистити галерею iPhone та iPad. Як він працює 

Українська продуктова компанія MacPaw запустила ШІ-очищувач галереї для iPhone та iPad – застосунок CleanMy Phone. Про це йдеться в пресрелізі компанії. 

Ключові факти 

  • CleanMy Phone – це трансформація іншого застосунку компанії, очищувача галереї Gemini Photos. Цей продукт MacPaw запустила у 2018 році. 
  • В оновленому застосунку є три модулі – «Очищення», «Організація» та «Мережа». Сервіс дозволяє користувачам швидко позбутися непотрібних зображень, відсортувати фото та відео за тематичними категоріями і легко протестувати швидкість інтернет-зʼєднання.
  • CleanMy Phone розроблений на основі власного ШІ-алгоритму MacPaw, каже менеджер продукту CleanMy Phone Ростислав Богданов.  
  • Застосунок сканує галерею iPhone та iPad на наявність дублікатів, розмитих зображень, записів екрану, TikTok-завантажень, аби користувачі оцінили, що займає найбільше місця на пристрої. Сканування та видалення файлів відбувається тільки за згоди користувачів і виключно на пристрої.
  • За допомогою ШІ CleanMy Phone допомагає організовувати файли в тематичні папки – «Подорожі», «Домашні тварини», «Їжа», «Портрети» та «Текст». Це допомагає користувачам легше знаходити потрібні зображення.
  • В Україні сервіс доступний за ціною $29,99 на рік. Вартість підписки на сервіс може варіюватися залежно від регіону. 
  • «Рішення про трансформацію Gemini Photos у CleanMy Phone компанія прийняла ще до повномасштабного вторгнення РФ», – розповів Богданов в коментарі Forbes. Найактивніша фаза роботи над оновленим застосунком припала на 2023 рік, коли команда розробила найбільшу кількість функцій, додає він.  
  • Суму інвестицій в оновлений застосунок в MacPaw не розкривають. 
MacPaw запустив ШІ-застосунок, який допомагає чистити галерею iPhone та iPad. Як він працює  /Фото 1

Контекст 

MacPaw – одна із найбільших продуктових IT-компаній України, заснована Олександром Косованом у Києві. Флагманський продукт компанії – утиліта CleanMyMac. Також MacPaw розробив власний магазин застосунків для Mac за передплатою – Setapp. Станом на березень 2021 року компанія інвестувала в цей продукт близько $20 млн. 

У лютому 2024 року MacPaw оголосила про запуск бета-версії мобільного застосунку Setapp в ЄС. Бета-тестування сервісу розпочнеться у квітні цього року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні