Категорія
Новини
Дата

Maersk відновила доставку вантажів у порт Рені. Компанія зупинила суднозаходи в Україну після початку війни

Данська транспортно-логістична компанія A. P. Moeller-Maersk AS відновила доставку вантажів клієнтів до порту Рені з румунської Констанци, йдеться у повідомленні на сайті компанії. Maersk припинила суднозаходи в Україну після початку війни в лютому минулого року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Maersk запускає щотижневе баржеве сполучення з порту Констанца до порту Рені за двома маршрутами: через Констанцу/Дунайський канал і Чорне море з часом транзиту приблизно 1,5 дня.
  • Система компанії оновлена та приймає бронювання від клієнтів із доставкою до порту Рені, йдеться у повідомленні. Його виконання залежатиме від робочих можливостей за умови оформлення належної документації, включно з юридичним ухваленням положення про Україну щодо наявності ризиків у регіоні.

Контекст

AP Moller-Maersk – інтегрована логістична компанія, яка працює над об’єднанням і спрощенням ланцюжків постачання своїх клієнтів. Вона є світовим лідером у галузі логістичних послуг, працює у 130 країнах і налічує понад 100 000 співробітників. Maersk прагне стати кліматично нейтральною до 2040 року за допомогою нових технологій, нових суден та активів, а також нових видів палива.

У четвертому кварталі 2022 року A.P. Moeller-Maersk AS скоротила чистий прибуток на 18,8%, виручку – на 3,7%, що виявилося гіршим за прогнози експертів. Чистий прибуток у жовтні-грудні становив $4,9 млрд проти $6 млрд за аналогічний період попереднього року. Виручка знизилася до $17,8 млрд порівняно з $18,5 млрд.

1 березня минулого року Maersk заявила про те, що припиняє контейнерні перевезення з Росії та в Росію. Винятки становитимуть лише харчові продукти, ліки й гуманітарні вантажі. 

У лютому Maersk уклала угоду про продаж своїх логістичних майданчиків у Санкт-Петербурзі та Новоросійську компанії IG Finance Development Limited. Продаж двох майданчиків є наслідком ухваленого у березні 2022 року рішення компанії про припинення діяльності в РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні