Категорія
Новини
Дата

«Маніфест 42» презентував у Раді законопроєкти щодо недопущення втручання силовиків у роботу бізнесу

Громадський рух «Маніфест 42» презентував парламентському комітету з питань економічного розвитку законодавчі ініціативи, спрямовані на недопущення втручання правоохоронних органів у діяльність бізнесу під час воєнного стану, йдеться в офіційній заяві. Раінше ці два законопроєкти були передані для опрацювання Офісу Президента.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами співзасновника «Маніфесту 42» Дмитра Олійника, два законопроєкти розробили із залученням провідних юридичних компаній та практикуючих адвокатів. Він додав, що документи «вирішують проблему свавілля силовиків, які «кошмарять» бізнес з корупційною метою». 
  • Один із законопроєктів передбачає значне розширення інструментів юридичного захисту підприємств, удосконалює процедури відкриття та закриття кримінальних справ, обмежує можливості для зловживань при проведенні обшуків, арешті майна та рахунків. 
  • Другий законопроєкт на період воєнного стану жорстко обмежує можливості силовиків щодо проведення обшуків та арешту рахунків бізнесу. 
  • У громадському русі зазначили, що комітет Ради опрацює інформацію «Маніфест 42», а для розгляду конкретних рішень заплановано провести окреме засідання комітету.

Контекст

Наприкінці травня 2023 року засновник Concorde Capital Ігор Мазепа анонсував під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним» створення антирейтингу правоохоронців та суддів, які використовують повноваження з незаконною метою. 

28 червня на підтримку ініціативи Мазепи виступили 42 підприємці, які опублікували маніфест на захист 42-ї статті Конституції. 

У листопаді рух «Маніфест 42» вимагав виконання доручення президента Володимира Зеленського, яке він дав на зустрічі з бізнесом 30 червня 2023 року, щодо масових проявів корупційного тиску на бізнес. 

У грудні «Маніфест 42» передав Зеленському два законопроєкти щодо захисту від силовиків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні