Категорія
Новини
Дата

Mastercard дозволила банкам торгувати криптовалютою

2 хв читання

Mastercard представила нову програму Crypto Source, що дає змогу фінансовим установам надавати своїм клієнтам можливості й послуги для безпечної торгівлі криптовалютою, йдеться в повідомленні пресслужби.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, індекс нових платежів Mastercard 2022 року показав, що 29% респондентів у всьому світі використовують криптовалюту як інвестицію, а ще 65% вказали, що вважають за краще, щоб послуги, повʼязані з криптовалютою, надавалися їхньою поточною надійною фінансовою установою.
  • У партнерстві з регульованими та ліцензованими постачальниками послуг зі зберігання криптовалют фінансові партнери Mastercard дістануть доступ до комплексного набору послуг із купівлі, зберігання та продажу обраних криптоактивів, а також послуги з підтвердженої ідентифікації, кібербезпеки й консультаційні послуги. 
  • Тепер набір пропозицій Mastercard, повʼязаних із криптовалютою, для банків та фінтех-компаній охоплює: технологічну й партнерську підтримку, що дає змогу купувати, утримувати й продавати обрані криптоактиви, управління безпекою, можливості переведення в готівку, а також управління криптографічними програмами.
  • «Сьогодні ми оголошуємо про підхід до послуг, який допоможе користувачам безпечно та надійно увійти до криптоекосистеми», – сказав президент підрозділу Cyber ​​& Intelligence в компанії Mastercard Аджай Бхалла.

Контекст

На початку жовтня 2020-го платіжна компанія Square, яку очолює гендиректор Twitter Джек Дорсі, вклала в криптовалюту $50 млн. Раніше купівлю біткоїнів здійснив розробник програмного забезпечення MicroStrategy – приблизно $425 млн.

У грудні 2020 року американська компанія Visa заявила, що у співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi випустить кредитну картку, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах. Раніше, у жовтні, інша платіжна система PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші віртуальні валюти, використовуючи облікові записи PayPal. 

У 2021 році світ захлеснула хвиля шахрайства з криптовалютами, за минулий рік обсяг фроду зріс на 80%. Суми, які злочинці обманом змушують платити кожну свою жертву, порівняно невеликі. Але один аферист може охопити одразу кілька країн і десятки людей.

Ще минулого року Mastercard планувала вперше дозволити операції з криптовалютами. Mastercard мала намір працювати тільки зі стейблкоїнами – криптовалютою, яка забезпечена реальними активами. Mastercard співпрацювала з декількома великими центральними банками в усьому світі.

У 2022 році стартап Weld Money у партнерстві з Unex Bank Томаша Фіали випустив цифрову банківську картку для розрахунків криптовалютою. Комісій до кінця року не стягуватимуть – за цей час планують набрати в Україні до 100 000 користувачів. Ще минулого літа картку в біткоїнах анонсував флагман українського фінтеху monobank, але так і не зміг пробитися крізь скепсис НБУ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні