Категорія
Новини
Дата

Mastercard дозволила банкам торгувати криптовалютою

Mastercard представила нову програму Crypto Source, що дає змогу фінансовим установам надавати своїм клієнтам можливості й послуги для безпечної торгівлі криптовалютою, йдеться в повідомленні пресслужби.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, індекс нових платежів Mastercard 2022 року показав, що 29% респондентів у всьому світі використовують криптовалюту як інвестицію, а ще 65% вказали, що вважають за краще, щоб послуги, повʼязані з криптовалютою, надавалися їхньою поточною надійною фінансовою установою.
  • У партнерстві з регульованими та ліцензованими постачальниками послуг зі зберігання криптовалют фінансові партнери Mastercard дістануть доступ до комплексного набору послуг із купівлі, зберігання та продажу обраних криптоактивів, а також послуги з підтвердженої ідентифікації, кібербезпеки й консультаційні послуги. 
  • Тепер набір пропозицій Mastercard, повʼязаних із криптовалютою, для банків та фінтех-компаній охоплює: технологічну й партнерську підтримку, що дає змогу купувати, утримувати й продавати обрані криптоактиви, управління безпекою, можливості переведення в готівку, а також управління криптографічними програмами.
  • «Сьогодні ми оголошуємо про підхід до послуг, який допоможе користувачам безпечно та надійно увійти до криптоекосистеми», – сказав президент підрозділу Cyber ​​& Intelligence в компанії Mastercard Аджай Бхалла.

Контекст

На початку жовтня 2020-го платіжна компанія Square, яку очолює гендиректор Twitter Джек Дорсі, вклала в криптовалюту $50 млн. Раніше купівлю біткоїнів здійснив розробник програмного забезпечення MicroStrategy – приблизно $425 млн.

У грудні 2020 року американська компанія Visa заявила, що у співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi випустить кредитну картку, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах. Раніше, у жовтні, інша платіжна система PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші віртуальні валюти, використовуючи облікові записи PayPal. 

У 2021 році світ захлеснула хвиля шахрайства з криптовалютами, за минулий рік обсяг фроду зріс на 80%. Суми, які злочинці обманом змушують платити кожну свою жертву, порівняно невеликі. Але один аферист може охопити одразу кілька країн і десятки людей.

Ще минулого року Mastercard планувала вперше дозволити операції з криптовалютами. Mastercard мала намір працювати тільки зі стейблкоїнами – криптовалютою, яка забезпечена реальними активами. Mastercard співпрацювала з декількома великими центральними банками в усьому світі.

У 2022 році стартап Weld Money у партнерстві з Unex Bank Томаша Фіали випустив цифрову банківську картку для розрахунків криптовалютою. Комісій до кінця року не стягуватимуть – за цей час планують набрати в Україні до 100 000 користувачів. Ще минулого літа картку в біткоїнах анонсував флагман українського фінтеху monobank, але так і не зміг пробитися крізь скепсис НБУ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні