Категорія
Новини
Дата

Мати трьох дітей Павла Дурова подала на нього до суду у Швейцарії – Forbes

1 хв читання

Арешт гендиректора Telegram Павла Дурова у Франції – не єдина його юридична проблема. Проти нього також порушено справу у Швейцарії, пише Forbes. Дуров проходить як підозрюваний у кримінальній справі за позовом матері трьох його дітей Ірини Болгар.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Болгар звинувачує Дурова у фізичному насильстві над дитиною. Позов було подано в Женеві в березні 2023 року, за кілька місяців після того, як, за словами Болгар, Дуров припинив виплачувати їй аліменти в розмірі €150 000 на місяць. 
  • Спочатку суд у Женеві відмовився розглядати позов, вважаючи, що його було подано занадто пізно. Однак після апеляції в травні 2023 року справу було відновлено. 
  • Болгар стверджує, що Дуров кілька разів застосовував насильство до свого молодшого сина в період із 2021-го до 2022 року, що призвело до травм, включно зі струсом мозку. 
  • Крім того, Болгар подала цивільний позов на одноосібну опіку над дітьми, який суд задовольнив у травні 2023 року. У лютому 2024 року рішення було підтверджено. Дуров не брав участі в процесі і не оскаржував передачу опіки, зазначає видання.

Контекст

Засновника Telegram Павла Дурова затримали ввечері 24 серпня в аеропорту Ле Бурже. Разом із бізнесменом були охоронець і дівчина. Ймовірно, це блогерка і коуч із криптовалют Юлія Вавілова. 

Прокуратура Франції підозрює Дурова в 12 злочинах, серед яких відмова співпрацювати з владою, відмивання грошей і співучасть у поширенні наркотиків і дитячої порнографії. 27 серпня ОАЕ запросили у Франції консульський доступ до затриманого засновника Telegram.

28 серпня стало відомо, що Франція видала ордер на арешт також і брату Павла Дурова – Миколи. 

Дуров – один із найзагадковіших лідерів IT-індустрії, він веде вкрай закритий спосіб життя. У засновника Telegram чотири громадянства – РФ, Сент-Кітс і Невіс (держава на Карибських островах), Франції та ОАЕ. Паспорти ОАЕ й Франції засновник Telegram отримав у 2021 році. Підстави, за якими він отримав громадянство Франції, невідомі. 

Глобальна аудиторія Telegram – 950 млн активних користувачів на місяць, писав Дуров у своєму каналі у липні 2024-го. Українських користувачів Telegram – менш ніж 3% від глобальної аудиторії месенджера, повідомив він у травні цього року. Месенджером Telegram користується 88% українців, йдеться у дослідженні Kantar Ukraine за грудень 2023 року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд