Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» планує будівництво заводу в Італії – CEO

1 хв читання

Група «Метінвест» розглядає можливість будівництва метзаводу в Італії для завантаження її українських підприємств окатками. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю для проєкту FAQ talks.

Ключові факти

  • За словами Юрія Риженкова, новий завод в Італії дасть змогу завантажити потужності гірничо-збагачувальних комбінатів «Метінвест» у Кривому Розі, які працюють на 35–40% від потужності.
  • «Цей завод якраз і треба будувати в Італії, щоб завантажити українські ГЗК супервисокоякісними окатками. Це буде прямий ланцюжок від України до Європи, це буде серйозний ринок збуту для нашої високоякісної гірничої продукції», – заявив він.

Контекст

В Європі група «Метінвест» володіє кількома активами. Зокрема, у Болгарії знаходиться завод Promet Steel потужністю 500 000 т металопрокату на рік, в Італії – Metinvest Trametal та Ferriera Valsider сумарною потужністю 1,2 млн т на рік. У Великій Британії групі належить завод Spartan UK, який може випускати 200 000 т прокату на рік.

Раніше в «Метінвесті» заявили, що «Запоріжсталь» освоює виробництво слябів – заготовок для виробництва плоского листового або рулонного прокату. Наразі італійські заводи купують близько 130 000–140 000 т цієї продукції на місяць, близько 50% обсягів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні