Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» планує будівництво заводу в Італії – CEO

Група «Метінвест» розглядає можливість будівництва метзаводу в Італії для завантаження її українських підприємств окатками. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю для проєкту FAQ talks.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Юрія Риженкова, новий завод в Італії дасть змогу завантажити потужності гірничо-збагачувальних комбінатів «Метінвест» у Кривому Розі, які працюють на 35–40% від потужності.
  • «Цей завод якраз і треба будувати в Італії, щоб завантажити українські ГЗК супервисокоякісними окатками. Це буде прямий ланцюжок від України до Європи, це буде серйозний ринок збуту для нашої високоякісної гірничої продукції», – заявив він.

Контекст

В Європі група «Метінвест» володіє кількома активами. Зокрема, у Болгарії знаходиться завод Promet Steel потужністю 500 000 т металопрокату на рік, в Італії – Metinvest Trametal та Ferriera Valsider сумарною потужністю 1,2 млн т на рік. У Великій Британії групі належить завод Spartan UK, який може випускати 200 000 т прокату на рік.

Раніше в «Метінвесті» заявили, що «Запоріжсталь» освоює виробництво слябів – заготовок для виробництва плоского листового або рулонного прокату. Наразі італійські заводи купують близько 130 000–140 000 т цієї продукції на місяць, близько 50% обсягів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні