Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» виплатив купон за облігаціями попри війну в Україні

Metinvest B.V., материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній «Метінвест», підтверджує виконання своїх боргових зобовʼязань перед власниками облігацій, незважаючи на війну в Україні. Про це повідомили «Інтерфакс-Україна» у пресслужбі компанії на відповідний запит.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Останній купон за облігаціями із погашенням у 2027 році був повністю сплачений 1 вересня 2022 року, заявили в компанії. 
  • Зокрема, групі в цьому допомагає «значна диверсифікація її активів як із позиції продуктового портфеля (залізорудний концентрат і котуни, коксівне вугілля, напівфабрикати, плоский і довгий прокат), так і розміщення самих активів (Україна, ЄС, Великобританія, США)».

Контекст

Основними акціонерами Metinvest B.V. є група «СКМ» Ріната Ахметова (71,24%) та група «Смарт-холдинг» Вадима Новинського (23,76%), що спільно управляють компанією. ТОВ «Метінвест Холдинг» – управляюча компанія групи «Метінвест».

Metinvest B.V. випустила низку облігацій – зі строком погашення у 2023 році (непогашена основна сума боргу становить $176,3 млн, купонна ставка 7,75%), зі строком погашення у 2025 році (€300 млн, 5,625% відповідно), зі строком погашення у $202 млн, 8,5%), зі строком погашення у 2027 році ($333 млн, 7,65%) та зі строком погашення у 2029 році (непогашена основна сума боргу становить $500 млн, ставка 7,75%).

Раніше Concorde Capital заявив, що вважає високою ймовірність реструктуризації боргів УЗ, «Кернела», «Інтерпайпу», «ДТЕК Енерго», «ДТЕК ВДЕ» та «Метінвесту».

«У «Метінвесту» та «ДТЕК ВДЕ» на сьогодні серйозні проблеми, тому, якщо не буде радикальних змін у війні, реструктуризація їхнього боргу видається неминучою», – зазначали аналітики Concorde CapitalЕ додавши, що якщо в середньому 15% активів усіх зазначених компаній залишаються під ризиком, то лише у чотирьох цей показник перевищив 20%: «Укрзалізниця» та «ДТЕК Енерго» – по 25%, «Метінвест» – 49% та «ДТЕК ВДЕ» – 100%. 

Також від портів сильно залежать «Кернел», УЗ та «Метінвест», виторг у них знизився на 45% і більше, а середню залежність мають МХП та «Інтерпайп», у яких виторг упав відповідно на 20% та 45%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні