Категорія
Новини
Дата

Microsoft інвестує в інфраструктуру штучного інтелекту у Франції €4 млрд

1 хв читання

Гігант технологій та програмного забезпечення Microsoft інвестує €4 млрд у Францію, повідомив газеті Le Figaro президент компанії Бред Сміт. Інвестиції американського гіганта розраховані до кінця 2027 року.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сміт сказав, що більша частина цих грошей буде спрямована на сектор штучного інтелекту.
  • Він повідомив про плани побудувати передові центри обробки даних, у тому числі один у місті Мюлуз, для підтримки стартапів та навчання мільйона французів.
  • «Microsoft інвестує у Франції €4 млрд для підтримки штучного інтелекту та економічного зростання країни», – повідомив Сміт. 
  • Це є найбільшою з інвестицій, оголошених у рамках саміту Choose France 2024 у Версалі. 
  • Інвестиції американського гіганта розраховані до кінця 2027 року та будуть розбиті на три основні напрямки: будівництво передової інфраструктури, навчання французів та підтримка національної екосистеми стартапів. 

Контекст

У грудні минулого року повідомлялося, що Microsoft інвестує $3,2 млрд у Велику Британію протягом наступних трьох років. Британський уряд заявив, що це стане основою для майбутнього розвитку галузі ШІ.

Також Сміт заявив, що Microsoft інвестує €3,2 млрд в економіку Німеччини протягом наступних двох років, в основному в штучний інтелект. За словами президента компанії, найбільша за останні 40 років інвестиція в Німеччину має подвоїти потужність інфраструктури ШІ та центрів обробки даних у країні, а також розширити свої навчальні програми.

У лютому Сміт анонсував розширення Microsoft своєї хмарної та ШІ-інфраструктурив Іспанії, інвестувавши $2,1 млрд протягом наступних двох років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні