Категорія
Новини
Дата

Microsoft купує виробника хмарного програмного забезпечення у сфері кібербезпеки RiskIQ. Хоче захиститися в умовах зростаючої хвилі кібератак

Корпорація Microsoft купує виробника програмного забезпечення у сфері кібербезпеки RiskIQ. Це стане для Microsoft другим за літо придбанням компаній, що забезпечують кібербезпеку, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Очікується, що про купівлю RiskIQ офіційно оголосять через кілька днів.
  • Вартість угоди перевищить $500 млн. Microsoft сплатить цю суму за допомогою власних коштів, не залучаючи акції.
  • У червні Microsoft придбала іншу компанію із сектору кібербезпеки – ReFirm Labs, що займається захистом «розумних» пристроїв. Сума угоди не розголошувалася.

Довідка

RiskIQ було засновано 2009 року в Сан-Франциско (США). Вона створює хмарні сервіси для виявлення загроз кібербезпеки, які допомагають клієнтам зрозуміти, де і як вони можуть бути атаковані через корпоративні мережі та пристрої. Продуктами RiskIQ користуються такі компанії, як Facebook, BMW, American Express і Поштова служба США.

За даними Crunchbase, з моменту створення RiskIQ залучила $83 млн. Серед інвесторів – Summit Partners і Battery Ventures.

Контекст

Microsoft і решта технологічної індустрії США, а також уряд останні місяці борються з серією кібератак. Зокрема, цього місяця хакери зламали розробника програмного забезпечення Kaseya та поширили програми-вимагачі серед клієнтів цієї компанії.

Як наслідок, постраждали понад 1000 компаній по всьому світу, включаючи шведську мережу продуктових магазинів Coop, яка закрила майже всі свої торгові точки. Минулого місяця бразильська компанія JBS, найбільший виробник свинини та яловичини в світі, теж постраждала від кібератаки. Найзначніший удар припав на завод у США. ФБР звинуватило в атаці повʼязане з Росією хакерське угруповання REvil, яке також має інше імʼя – Sodinokibi.

За місяць до цього хакери DarkSide із Росії напали на Colonial Pipeline, найбільший паливний трубопровід у США. Атака зупинила доставку палива на південний схід країни на кілька днів, спричинивши підвищення цін на пальне. У березні хакери, повʼязані з Китаєм, використовували недоліки в коді Microsoft Exchange, аби зламати програмне забезпечення десятків тисяч організацій. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні