Категорія
Новини
Дата

Microsoft може увійти до ради директорів OpenAI у разі повернення Сема Альтмана або інвестуватиме у його нову компанію

Microsoft розглядає можливість увійти до ради директорів OpenAIу разі повернення генерального директора Сема Альтмана до роботи у розробнику ChatGPT, пише The Information із посиланням на два джерела. Також компанія може інвестувати у нову компанію Альтмана, якщо той не повернеться на стару посаду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Microsoft може або зайняти місце в раді директорів OpenAI, або стати спостерігачем у раді директорів без права голосу, сказало одне із джерел.
  • За словами джерел, генеральний директор Microsoft Сатья Наделла особисто допомагав тимчасовому генеральному директору OpenAI Мірі Мураті в обговореннях щодо повернення Альтмана. 
  • Якщо Альтман не зможе повернутися до OpenAI, Microsoft розгляне можливість інвестування в нове підприємство Альтмана, додав інформатор.

Контекст

Сем Альтман очолював OpenAI з 2019 року. До цього він пʼять років керував Y Combinator – найвідомішим інкубатором Кремнієвої долини.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

Компанія знаходиться на шляху до отримання річного доходу $1 млрд, оскільки бізнес впроваджує її технології.

17 листопада рада директорів OpenAI звільнила Сема Альтмана з посади СЕО компанії. Тимчасовим СЕО призначили СТО компанії Міру Мураті.  

Після звільнення Альтмана у відставку також подав співзасновник та топменеджер OpenAI Грег Брокман. Крім того, про звільнення повідомили три старші дослідники OpenAI — Якуб Пахоцкі, Олександр Мадрі та Шимон Сідор.

Рада директорів почала обговорювати повернення Альтмана в компанію під тиском інвесторів і загрозою масового звільнення співробітників. 

Альтман завітав до офісу OpenAI вранці 19 листопада, сказавши, що це буде «перший і останній раз», коли він носитиме гостьовий бейдж. 20 листопада стало відомо, що Альтман не повернеться на посаду СЕО OpenAI, обов’язки тимчасового СЕО компанії буде виконувати співзасновник та колишній СЕО стрімінгової платформи Twitch Еммет Шир

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні