Microsoft представила нову категорію персональних компʼютерів з функціями ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Microsoft представила ПК Copilot+ із функціями штучного інтелекту

1 хв читання

Microsoft представила нову категорію персональних компʼютерів з функціями ШІ Фото Getty Images

Компанія Microsoft представила нову категорію персональних компʼютерів з функціями штучного інтелекту, прагнучи впровадити нові технології в продукти свого бізнесу та конкурувати з Alphabet і Apple, пише Reuters.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Генеральний директор компанії Сатья Наделла представив компʼютери Copilot+, заявивши, що вони будуть продаватися компанією та низкою виробників, включаючи Acer і Asustek Computer.
  • Нові компʼютери, здатні виконувати більше ШІ-завдань без звернення до хмарних центрів обробки даних, вони коштуватимуть від 1000 доларів США, а постачання розпочнеться 18 червня.
  • Можливість обробки даних штучного інтелекту безпосередньо на компʼютері дозволяє Copilot+ включати функцію під назвою Recall. Вона відстежує все, що відбувається на компʼютері, від перегляду веб-сторінок до голосових чатів, створюючи історію, що зберігається на компʼютері. Користувач може її знайти, коли йому потрібно згадати щось, що він зробив, навіть через кілька місяців.
  • Компанія також продемонструвала свого голосового помічника Copilot, який діє в режимі реального часу.
  • Очільник відділу споживчого маркетингу Microsoft Юсуф Мехді заявив, що компанія очікує, що наступного року буде придбано 50 млн компʼютерів зі штучним інтелектом. На прес-конференції він сказав, що швидші ШІ-помічники, які працюють безпосередньо на ПК, стануть «найвагомішою причиною для оновлення вашого ПК за довгий час».
  • Керівники Microsoft також заявили, що GPT-4o, новітня технологія від виробника ChatGPT компанії OpenAI, буде доступна як частина Copilot.
  • Microsoft також представила нове покоління планшета Surface Pro і ноутбука Surface з підтримкою чипів Qualcomm на базі Arm Holdings. 

Контекст

Microsoft прагне розширити свою перевагу у гонці з виробництва інструментів штучного інтелекту, за які споживачі готові платити. Партнерство з OpenAI дозволило компанії випередити Alphabet у боротьбі за домінування у цій галузі.

За даними дослідницької компанії Gartner, світові постачання ПК минулого року впали приблизно на 15%, до 242 млн штук. Відповідно Microsoft очікує, що на нову категорію компʼютерів припадатиме близько однієї пʼятої всіх проданих ПК.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні