Категорія
Новини
Дата

Microsoft заморожує зарплати співробітникам, щоб інвестувати в ШІ

Корпорація Microsoft вирішила цього року заморозити оплату праці всіх співробітників, зайнятих повний робочий день, щоб впоратися з макроекономічними проблемами, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Головний виконавчий директор Сатья Наделла пояснив у внутрішній службовій записці, що цей крок необхідний для отримання достатньої прибутковості для інвестування в перехід основної платформи у бік штучного інтелекту. 
  • Проте компанія розгляне питання щодо підвищення ставок для погодинних працівників, зберігши при цьому програму преміювання та винагороди акціями, сказав Наделла, не вдаючись до подробиць.
  • «Цього року економічні умови дуже різняться за багатьма параметрами, включаючи споживчий попит, ринок праці та інвестиції, необхідні для наступного циклу інновацій», – написав він.
  • У компанії зазначили, що економічне середовище і серйозні зміни у платформі вимагають від Microsoft «прийняття важливих рішень про те, як ми інвестуємо в наших співробітників».

Контекст

Технологічні фірми скоротили витрати по всьому світу, щоб врахувати млявий споживчий попит і зміцнити фінанси напередодні потенційної рецесії. Цього року Microsoft почала скорочувати тисячі робочих місць, приєднавшись до колег із Meta Platforms Inc. та Amazon.com Inc.

Лідер програмного забезпечення минулого місяця повідомив про квартальний прибуток і продаж, які перевершили прогнози, і робить великі ставки на ШІ. 

До них належать заявлені $10 млрд нових інвестицій в OpenAI та інтернет-пошукового чат-бота Bing.

Нещодавно Microsoft продемонстрував низку нових функцій у Bing, пише TechСrunch. Новий Bing – з функцією Bing Chat – тепер доступний без списку очікування, його можна випробувати, увійшовши до системи з обліковим записом Microsoft. Microsoft заявляє, що з моменту запуску Bing Chat (свого ШІ-чат-бота на основі моделей OpenAI GPT-4 і DALL-E 2) відвідувачі Bing брали участь у більш ніж пів мільярді чатів і створили понад 200 млн зображень. На день кількість активних користувачів Bing перевищила 100 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні